Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σε κόκκινο συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός

Σε επιφυλακή βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες στην Κεντρική Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα από την επερχόμενη κακοκαιρία.

Σε Λάρισα και Καρδίτσα έχουν μεταφερθεί και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από χθες 1.600 αστυνομικοί, 650 πυροσβέστες και 70 κομάντο της Ζ’ ΜΑΚ, ώστε να βοηθήσουν άμεσα πολίτες που ενδεχομένως κινδυνεύσουν από τις έντονες πλημμύρες για τις οποίες έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην επαναληφθούν καθυστερήσεις στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, που παρατηρήθηκαν κατά την επέλαση του «Daniel», περίπου 20 ημέρες νωρίτερα, ενώ εάν χρειαστεί υπάρχει επιπλέον προσωπικό σε ετοιμότητα να συνεισφέρει κάθε είδους βοήθεια.
Πυρετώδεις πάντως ήταν τις τελευταίες ημέρες οι προετοιμασίες στη Θεσσαλία, σε μία προσπάθεια η περιοχή να οχυρωθεί έγκαιρα πριν από το χτύπημα της νέας κακοκαιρίας «Elias», ενώ επιτόπου βρίσκεται από την Κυριακή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας ήδη από το Σαββατοκύριακο εργάζονταν μέρα και νύχτα στήνοντας αναχώματα, καθαρίζοντας ρέματα και ποταμούς, τάφρους και φρεάτια, κάνοντας παρεμβάσεις σε γέφυρες, πραγματοποιώντας εργασίες σε οδικά δίκτυα και αποκαθιστώντας ζημιές στα αντλιοστάσια. Μάλιστα, αποφασίστηκε τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων (που διέθεσαν τέσσερις πυλώνες φωτισμού με διπλά πληρώματα), να συνεχίσουν ακόμα και τη νύχτα τις εργασίες στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel». Αναλυτικότερα, τα συνεργεία δούλεψαν σε 74 σημεία στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και τη Μαγνησία για να προλάβουν την επέλαση της νέας κακοκαιρίας.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς μετά την καταστροφή από το λυσσαλέο σφυροκόπημα της κακοκαιρίας «Daniel», ένα δεύτερο χτύπημα θα αποτελειώσει την περιοχή.

 

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 26/9

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!