Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τήνος: Ιδιώτες γιατροί προσπάθησαν να σώσουν το 3χρονο παιδί που πνίγηκε από σταφύλι

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Τήνου από τον θάνατο του τρίχρονου αγοριού. Το παιδί πνίγηκε από σταφύλι και οι προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν δεν απέδωσαν.

Μια μέρα μετά την κηδεία του άτυχου Γιάννη που πνίγηκε από σταφύλι μέσα στο σπίτι που έμενε, οι γονείς ανεβαίνουν έναν αδιανόητο Γολγοθά και οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα εξετάσεων για να συμπληρώσουν το παζλ της δραματικής υπόθεσης. Η Τήνος παραμένει στα μαύρα, με όλους όσοι γνώριζαν την οικογένεια, να προσπαθούν να βρουν λόγια παρηγοριάς. Αυτές τις στιγμές όμως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο της μητέρας και του πατέρα.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησαν το πρωί ο επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης και ο πραγματογνώμονας ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, σχετικά με την τραγωδία του πνιγμού ενός 3χρονου αγοριού από σταφύλι.

Ο Προέδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου επανέλαβε όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την στελέχωση του ιατρικού κέντρου και την προσπάθεια διάσωσης του άτυχου αγοριού που έγινε από το προσωπικό επί μία ώρα, αναφέροντας ακόμη ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν το αδικοχαμένο παιδί και ιδιώτες γιατροί που ο ίδιος δεν γνωρίζει ποιοι κάλεσαν να φτάσουν στο Κέντρο Υγείας.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, επεσήμανε ότι ο πνιγμός από σταφύλι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, καθώς βρέθηκαν πολλές ρώγες στον οισοφάγο του παιδιού. Ορισμένες αφαιρέθηκαν από αστυνομικούς που πρώτοι προσπάθησαν να βοηθήσουν το παιδί και άλλη μία από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας.

Όπως είπε, πρέπει να εξαχθούν και τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων, ώστε μαζί με το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του άτυχου αγοριού, ώστε να υπάρξει σαφής άποψη για τις ακριβείς συνθήκες και αιτίες θανάτου του παιδιού.

«Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα, αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα», δήλωσε ο πατέρας στην εκπομπή “Live News” με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Οι γιατροί που ήρθαν ήταν οι εξωτερικοί συνεργάτες, για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο ιατρικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς, απλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει άλλο τουλάχιστον».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!