Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα: Στα 100-200 μ. από την Πάρνηθος οι φλόγες – Σε ετοιμότητα οι Θρακομακεδόνες

Μάχη με τις φλόγες για ακόμα μία μέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς ενεργά διατηρούνται τα πύρινα μέτωπα της χώρας, με τα κυριότερα να παραμένουν στην Πάρνηθα, όπου τη νύχτα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση.

Η φωτιά έχει κατέβει σε απόσταση περίπου 100-200 μέτρων από τη Λεωφόρο Πάρνηθος, ανεβαίνοντας από τις ταβέρνες στον δρόμο που οδηγεί προς το τελεφερίκ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Στάμου. 

Τεράστια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη συνδράμουν και τα εναέρια μέσα. 

«Η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα σπίτια που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας και μέχρι τη Λεωφόρο Πάρνηθος, αλλά προς το κομμάτι του βουνού», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το κύριο μέτωπο των επιχειρήσεων είναι αυτήν την ώρα στις οδούς Καρκαβίτσα, Ειδομενέως και Κεραμιδίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά στις 3 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά ήταν σε ύφεση, ξεκίνησαν να φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι που προκάλεσαν μεγάλη αναζωπύρωση.

Το μέτωπο αυτή την ώρα εντοπίζεται στα αριστερά της Πάρνηθας, με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή της Αγίας Παρασκευής. 

Παράλληλα στις 03:58 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες τα σπίτια τους.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!