Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down στην Επίδαυρο – Η Λωξάνδρα Λούκας συμμετείχε στην παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε άτομα με σύνδρομο Down να συμμετέχουν σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής, για παράδειγμα να σπουδάζουν, να εργάζονται, να ερωτεύονται, επιβεβαιώνοντας ότι το έξτρα χρωμόσωμα δεν χρειάζεται να αποτελεί εμπόδιο στα όνειρά τους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα στην Ελλάδα μάς έρχεται από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που υποδέχτηκε επί σκηνής για πρώτη φορά μια ηθοποιό με σύνδρομο Down.

Η Λωξάνδρα Λούκας συμμετέχει στη μεγάλη παραγωγή του ΚΘΒΕ «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη.

Κόρη της ηθοποιού Ελένης Δημοπούλου και του Αυστραλού σκηνογράφου Ρίτσαρντ Άντονι, μετρά στο ενεργητικό της την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Φουέντε Οβεχούνα», σε σκηνοθεσία της μητέρας της, αλλά και πολλές παραστάσεις της θεατρικής κολεκτίβας καλλιτεχνών με ή χωρίς αναπηρία «Εν Δυνάμει», που ίδρυσε η μητέρα της και που φέτος παρουσίασε το έργο «Ερωτευμένα Άλογα», στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές 

Στην παράσταση «Τρωάδες» η Λωξάνδρα είναι μια από τις γυναίκες του Χορού. Όπως είπε στη Γεωργία Οικονόμου και το news247.gr για τη νέα θεατρική εμπειρία της: «Εγώ λυπάμαι πολύ για τον Αστυάνακτα που είναι ένα μωρό και τον σκοτώνουν και που πρέπει να φύγουμε όλες με τις βαλίτσες μας».

Οι «Τρωάδες» έχουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εκάβης τη Ρούλα Πατεράκη και συνοδεύονται από την πρωτότυπη μουσική του Στέφανου Κορκολή, που ερμηνεύει ο ίδιος στο πιάνο επί σκηνής. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Δημήτρης Πιατάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μαρίζα Τσάρη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Λουκία Βασιλείου και Αντώνης Καφετζόπουλος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!