Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο: Καίγονται δύο εργοστάσια – Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις – Αποπνικτική ατμόσφαιρα

Σε τρία μέτωπα εξελίσσεται η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί στον Ασπρόπυργο και λίγο αργότερα έλαβε έκταση προς την βιομηχανική ζώνη.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά σε επαγγελματικούς χώρους και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός υποστήριξε πως έχει ξεκινήσει από ανθρώπινο χέρι. «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε διαφορετικές εστίες στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα, καίει σε τρεις διαφορετικές εστίες – Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Οι φλόγες μαίνονται σε σημεία πάνω και κάτω από την Αττική Οδό. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής εστιάζεται και στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο Θριάσιο.

Η εστία που ανησυχεί περισσότερο τις Αρχές, ωστόσο, είναι αυτή που «κοιτάζει» το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας (112 ΠΜ), με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη στο σημείο, τιθασεύοντας τις φλόγες.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι θυελλώδεις, ενώ μαύροι καπνοί πνίγουν την ατμόσφαιρα, με τις Αρχές να καλούν τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα!

 Οι φλόγες της φωτιάς κυκλώνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα ολόκληρους οικισμούς στον Ασπρόπυργο, όπου το μέτωπο ολοένα και δυναμώνει, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια.

Καίγονται αποθήκες και εργοστάσια

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα. Εστία φωτιάς υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, περιμετρικά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!