Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μετά τα Τέμπη στην κορυφή του κόσμου – Η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής και την πρόκριση στο Παρίσι

Τρίτη στον κόσμο -η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που παίρνει μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση- η σκοποβόλος, Εμμανουέλα Κατζουράκη, χάρισε στη χώρα μας ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπακού και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.


Με δύναμη ψυχής, η Εμμανουέλα Κατζουράκη, επιζήσασα του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, κατάφερε να ξεπεράσει τον ελαφρύ τραυματισμό της και τα -βαρύτερα- ψυχικά τραύματα που της άφησε ο εφιάλτης που έζησε, για να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Πέντε μήνες μετά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να συγκεντρωθεί στον στόχο της, παίρνοντας το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μαζί με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν, μάλιστα, σε τόσο καλή κατάσταση, που κατάφερε να προκριθεί πριν από τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αφού ήδη από τα προκριματικά πέτυχε την κορυφαία επίδοση.

Η ίδια δήλωσε τρισευτυχισμένη για την επιτυχία της. «Ήταν υπέροχη εμπειρία για εμένα. Ήταν ο πρώτος μου τελικός σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο μου μετάλλιο. Εξασφάλισα την πρόκριση πριν από τους τελικούς και αυτό ήταν υπέροχο για εμένα και νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό», είπε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

Το σοκ από το δυστύχημα στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται ότι η 23χρονη αθλήτρια ταξίδευε με το Intercity 62 το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει Φαρμακευτική.

Βρισκόταν στα πίσω βαγόνια κατά τη στιγμή της φοβερής πρόσκρουσης, και τραυματίστηκε ελαφρά, ωστόσο το σοκ ήταν ισχυρό και τον πρώτο καιρό κλείστηκε στον εαυτό της, αν και από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει ότι θα ανταποκριθεί σε όλες τις αθλητικές της υποχρεώσεις, με τελικό στόχο το Παρίσι: «Δεν είναι καλά. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή, το περνάει μόνη της. Δεν μπορούμε να την πιέσουμε. Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα, όσο δυνατόν είναι αυτό», έλεγε τότε στην ΕΡΤ3 ο προπονητής της.

Πηγή: parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!