Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μιχάλης Κατσουρής: Ανείπωτη θλίψη στο «τελευταίο αντίο» στην Ελευσίνα – Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 29χρονου

Θρήνος στην Ελευσίνα , εκεί όπου οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου, λέει το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Κατσουρή, που έπεσε θύμα δολοφονίας, στα αιματηρά επεισόδια της Ν. Φιλαδέλφειας.


 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου. Η μητέρα του 29χρονου αναμένεται να είναι παρούσα καθώς χθες έλαβε εξιτήριο από τον νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλεύθηκε ύστερα από τη δολοφονία του γιου της.

Η οικογένεια του 29χρονου έχει καλέσει όσους θέλουν να τιμήσουν την μνήμη του αντί στεφάνων να κάνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ” στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», ανέφερε η οικογένεια.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελευσίνας, «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο χώρος ταφής του 28χρονου δολοφονημένου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσούρη θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης. Πρόκειται για πρόταση-εισήγηση του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από το τελευταίο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας.

Ο Μιχάλης Κατσούρης, ένα παιδί της Ελευσίνας, φίλαθλος της ΑΕΚ, έπεσε θύμα άγριας, άνανδρης και απρόκλητης βίας έξω από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η Ελευσίνα, μία πόλη που στέκεται απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, μια πόλη ενάντια σε κάθε φαινόμενο βίας, οφείλει να τιμήσει με τις πρέπουσες ενέργειες τη μνήμη ενός δικού της παιδιού. Του Μιχάλη Κατσούρη. Η άνανδρη και απρόκλητη δολοφονία του Μιχάλη δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί. Ο χώρος ταφής του, θα είναι πάντα εκεί, ως σύμβολο ιστορικής μνήμης, να θυμίζει σε όλους μας αλλά και στις επόμενες γενιές, τις οδυνηρές συνέπειες της οπαδικής-φασιστικής βίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του Μιχάλη».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!