Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πυρκαγιά στην Κάρυστο: Οι φλόγες φτάνουν τα 20 μέτρα – Έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα – Εκκενώθηκαν 7 οικισμοί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κάρυστο. Η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα.

Συγκεκριμένα, οι φλόγες φτάνουν ακόμη και τα 20 μέτρα. Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς η φωτιά. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Οι φλόγες είναι τεράστιες. Δεν παλεύονται με τα χέρια. Ήταν μία δύσκολη νύχτα». Η πυρκαγιά αυτή την ώρα κατευθύνεται νότια όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις από αέρος επιχειρούν από τρία καναντέρ, ενώ αναμένεται να σταλέι και ένα ελικόπτερο.

Kατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Παράλληλα, ανοίχτηκε ζώνη με χωματουργικά προς Πλατανιστός αλλά η περιοχή εξακολουθεί να έχει ενεργό μέτωπο. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή παραμένει αμείωτη, ενώ τη νύχτα κλήθηκαν κάτοικοι και παραθεριστές από τρία χωριά να απομακρυνθούν.

Στις 03:00, το 112 σίγησε συναγερμό προκειμένου , οι κάτοικοι σε Λιβάδι και Καστρί να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 06:00 νέο μήνυμα από το 112 καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Πλατύς Γιαλός να εκκενώσουν προς Κάρυστο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!