Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πυρκαγιές: Βελτιωμένη η κατάσταση στη Μάνδρα – Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο – Σε ύφεση στη Λακωνία

Για ακόμα μία νύχτα πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές που συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών βρίσκονταν επί ποδός υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν τα επίγεια μέσα ήταν οι αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία.

Βελτιωμένη η κατάσταση στη Μάνδρα

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο από το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν δεν μπορούν να αποκλείσουν τον κίνδυνο επέκτασης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό. Οι πυροσβέστες με τα επίγεια που διαθέτουν προχωρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην κατάσβεση σε σημεία που έκαιγαν. 

Όπως λένε οι πυροσβέστες, η φωτιά αναπτύσσει μια δική της θερμική συμπεριφορά και δημιουργεί διαρκώς νέα μέτωπα, κάτι που κάνει την προσπάθεια της κατάσβεσης ακόμα δυσκολότερη. Στο σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν ενισχυμένες δυνάμεις με 350 πυροσβέστες, 122 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα, ενώ μέχρι τις 9 το βράδυ υπάρχει και συνδρομή από 23 εναέρια μέσα συνολικά.

Η φωτιά στη Μάνδρα είναι σε εξέλιξη, η εικόνα ωστόσο είναι βελτιωμένη. Νωρίτερα, χθες, είχε δοθεί αρχικά εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι. Στη συνέχεια και για τις περιοχές της Οινόης, του Αγίου Ιωάννη Κόρακα, του Αγίου Παντελεήμονα και της Κιάφας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!