Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πυρκαγιά στην Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δημοτικές ενότητες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Πυρκαγιά στην Ρόδο. Σε τρεις μεγάλες εστίες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες από το πρωί τα εναέρια μέσα αλλά και οι επίγειες δυνάμεις στην κεντρική Ρόδο όπου ήδη έχουν αποτεφρωθεί χιλιάδες στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους από τη μεγάλη φωτιά.

H σημερινή ήμερα ξεκίνησε αρκετά καλά με την φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες σε μία πολύ μεγάλη περιοχή όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση, κυρίως με πεύκα και κουκουνάρες που εκτοξεύονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες μικρές εστίες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν, με απόφαση του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή.

Σχετικό αίτημα υπεβλήθη την Τετάρτη 19 Ιουλίου του 2023 από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον δήμαρχο Ρόδου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Σάμο, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων.

Για την εξέλιξη των προσπαθειών των πυροσβεστικών δυνάμεων μίλησε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος λέγοντας ότι η χθεσινή ήταν μια καλή νύχτα. «Όχι μόνο δεν ξέφυγε η φωτιά αλλά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη το πρωί», δήλωσε στις «Συνδέσεις», αποκαλύπτοντας ότι με το πρώτο φως της ημέρας πετούν τα εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της σε ύφεση, αν και συνεχίζει να καίει σε κάποια σημεία, όπως στην περιοχή γύρω από το χωριό Στεφάνη. Το σημείο είναι δύσβατο και δύσκολα οι πυροσβέστες μπορούν να το προσεγγίσουν.

Στην περιοχή επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό, ελπίζοντας σήμερα να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Σημειώνεται πως στις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές έχουν ξεκινήσει ήδη οι αυτοψίες και οι καταγραφές των ζημιών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!