Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Mητσοτάκης από υπουργείο Περιβάλλοντος: Σύντομα οι εξαγγελίες για τη δασποροστασία – Είμαστε αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, απαιτείται εγρήγορση

Δηλώσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή τις πυρκαγιές πραγματοίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «Είμαστε αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, απαιτείται εγρήγορση». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως μεγάλο στοίχημα την πράσινη μετάβαση, με σκοπό «να χτίσουμε στην πρόοδο που πετύχαμε την προηγούμενη 4ετια προσαρμοζόμενοι πάντα στην πρόοδο της τεχνολογίας και της αποθήκευσης ενέργειας».

Ανέφερε ότι μέριμνα αποτελεί «η σωστή λειτουργία της αγοράς και της στήριξης των πιο ευάλωτων νοικοκυριών». Τόνισε ότι «θα εξακολουθούμε να αποκρούουμε τις αυξήσεις στην ενέργια και το επόμενο διάστημα και θα υπάρχουν εξαγγελίες στην ομιλία στη ΔΕΘ».

Ο ίδιος είπε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον αρμόδιο υπουργό, Θεόδωρο Σκυλακάκη, συζητήθηκε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, «επίκαιρο με τις δυσάρεστες εικόνες των τελευταίων ημερών».

«Έχω δώσει κατευθύνσεις για την ειδική μέριμνα για τα περιαστικά δάση της Αττικής», ενό όπως γνωστοποίησε, οι εξαγγελίες για την δασοπροστασία θα γίνουν σύντομα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!