Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κοντά στα σπίτια οι φλόγες στα Μέγαρα – Εκκενώθηκε ο οικισμός Κανδήλι – Μεγάλη μάχη στο Λουτράκι – Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά στη Ρόδο

Εκκενώθηκε ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο. Οι κάτοικοι δέχτηκαν μήνυμα μέσω του 112 να εγκαταλείψουν προς τα Μέγαρα. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε αναζωπύρωση στην Νέα Πέραμο, κοντά στα Μέγαρα, με τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια. 

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έχουν σχηματίσει γραμμή άμυνας, ενώ έσπευσαν αστυνομικοί για να βοηθήσουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες στον οικισμό βρίσκεται και η αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας και καταβρέχει τις αυλές των σπιτιών προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες. Το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής από την Πολιτική Προστασία στις 11:10 ανέφερε «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζώη Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα». Την ίδια ώρα, πυκνός καπνός έχει ξεσπάσει την περιοχή.

Οι κάτοικοι χτες δέχτηκαν προειδοποιητικό μήνυμα μέσω 112, το οποίο τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. 

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα κοντά στην Οινόη, στον επαρχιακό δρόμο Οινόης – Μαγούλας. Στο σημείο έσπευσαν πεζοπόρα τμήματα για ενίσχυση, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά στα Δερνβενοχώρια εξελίσσεται σε τρία ενεργά μέτωπα: το ανατολικό προς Στεφάνι, το δυτικό προς την Αγία Σωτήρα και ένα μέτωπο νοτιοδυτικά της Μάνδρας, μακριά από την Εθνική Οδό.

 

Πηγή: parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!