Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια: Νέο μήνυμα από το 112 – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Νέο μήνυμα στους κατοίκους στα Δερβενοχώρια από το 112, είχαμε πριν από λίγη ώρα. Η φωτιά στα Δερβενοχώρια συνεχίζει να καίει ότι βρει στο διάβα της και οι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή. 

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Προς Μαγούλα κινείται το πύρινο μέτωπο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Όπως έγινε γνωστό, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μαγούλα, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, ενώ από αερός επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων.  Ένα από τα προβλήματα των Δερβενοχωρίων είναι η γεωμορφολογία, καθώς η φωτιά εντοπίζεται σε δασωμένο διάσελο, όπου ακόμη και οι φλόγες αποκρύπτονται από τον πυκνό καπνό. Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από σημείο μεταξύ των χωριών Πάνακτος και Πράσινο, καίγοντας το δάσος Παλαδώνη. Το δύσβατο του σημείου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πολλαπλασιάζοντας την επικινδυνότητα για τα πληρώματα των μέσων που ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!