Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη – Αποκάλυψη γιατρού: Το παιδί είχε φάει – Το ασθενοφόρο έκανε 40 λεπτά να έρθει

Για τις δραματικές προσπάθειες που έκανε για να σώσει το 10χρονο κορίτσι που πνίγηκε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη , μίλησε μια γιατρός που βρισκόταν στον χώρο και προσπάθησε μαζί με άλλους γιατρούς, να το επαναφέρει με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Σύμφωνα με τη γιατρό, το παιδί που είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα και ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε, γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε 40 λεπτά, ίσως και παραπάνω», επισήμανε, περιγράφοντας στην κάμερα της ΕΡΤ τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας, αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι.

«Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης, ο οποίος συμπτωματικά περνούσε από έξω», σημείωσε.

Για τη 10χρονη δήλωσε ότι τη γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα.

«Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί», είπε, τονίζοντας ότι στον χαμό της συνετέλεσε το ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

Η ίδια αποκάλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα, αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 16/07 και η ανήλικη βρισκόταν στην αυλή του συγκροτήματος επί της Λ. Ποσειδώνος, όπου έπαιζε με έναν φίλο της.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και η μητέρα της, η οποία φόρτωνε το αυτοκίνητο τους προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Κάποια στιγμή, το κορίτσι έμεινε μόνο του στο χώρο της πισίνας.

Τότε, βούτηξε στο νερό για να πιάσει μια μάσκα που είχε πετάξει η παρέα της, στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού που έπαιζαν τις τελευταίες ημέρες.

Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, η 10χρονη βούλιαξε στον πάτο της πισίνας, όπου έμεινε για τουλάχιστον 3 λεπτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο Υγείας, όπου μεταφέρθηκε, να διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!