Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Φωτιά στo Αλιβέρι Ευβοίας: Καλύτερη η εικόνα – Στη μάχη μπήκαν τα εναέρια μέσα – Συνελήφθη 75χρονος μελισσοκόμος

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Αλιβέρι Ευβοίας, χθες το βράδυ (6/7). Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε από το απόγευμα, ωστόσο το γεγονός ότι το σημείο ήταν αρκετά δύσβατο και ότι υπήρχαν ισχυροί άνεμοι δεν βοήθησε στο να υπάρξει κατάσβεση.

Όπως δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με τον Δημήτρη Γιατζόγλου ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε μια δύσβατη έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια.

Διευκρίνισε ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται κοντά στον λόφο του Προφήτη Ηλία και δεν κινδυνεύει το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Όπως τόνισε, επιχειρούν 107 πυροσβέστες και 35 οχήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ και χωματουργικά μηχανήματα, ενώ στο έργο κατάσβεσης συμμετέχουν ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Τόνισε ότι έχει συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου ένας 75χρονος μελισσοκόμος που κάπνιζε τα μελίσσια του.

Το μέτωπο

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή κάποιες εγκαταστάσεις στην περιοχή. Η φωτιά κινείται στην περιοχή νότια-νοτιοανατολικά του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στον Δήμο Αλιβερίου-Κύμης, πάνω από το Καλέντζι, χωρίς όμως να απειλεί το χωριό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες κινούνται σε αρκετή απόσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση, στον ορεινό όγκο, ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, περίπου 3 Μποφόρ.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν συνεχίσει το μέτωπο να καίει προς αυτή την κατεύθυνση, τότε θα σταματήσει… στη θάλασσα, όταν δεν θα έχει πια τίποτε άλλο να κάψει. Μάλιστα, κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή σε ένα βουνό που ήταν πλούσιο σε σπάνια πανίδα, το οποίο ήταν χαρακτηρισμένο ως προστατευμένο καταφύγιο άγριας ζωής.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!