Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δικηγόρος οικογένειας Άλκη Καμπανού: «Η ψευτομαγκιά τους κράτησε σαράντα δευτερόλεπτα, κάλυπτε ο ένας τον άλλον»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης, εξερχόμενος του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην ενοχή των δώδεκα ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου πριν από 1,5 χρόνο.

Ο δικηγόρος μίλησε για τους καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό και τη στάση τους ενώπιον του δικαστηρίου: «Το στέρνο τους κι η ψευτομαγκιά τους κράτησαν 40 δευτερόλεπτα. Όταν θέλει ανδρεία να ομολογήσεις, τα στόματά τους ήταν κλειστά. Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι θέλουν δίκαιη δίκη, λες και δικάζονται στο Ιράν και θα τους πετροβολούσαν. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, κανείς δεν είδε τίποτα, όλα δήθεν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αποδεικτικό υλικό προς το όφελός τους. Το δικαστήριο ήρθε σε θέση να πρέπει να κρίνει ποιος από τους δώδεκα εγκληματίες επέφεραν τα χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του».

Όσο για την υπεράσπισή τους, εξαπέλυσε βέλη κατά των συναδέλφων του, που ισχυρίζονταν ότι προκλήθηκε θανατηφόρα σωματική βλάβη και δεν υπήρξε ανθρωποκτονία: “Είχαμε 30 χτυπήματα σε άψυχο σώμα, 27 χτυπήματα σε ένα σώμα κι ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών».

Πρόσθεσε δε: «Άκουσα ότι κάνουν λόγο για τους κατηγορούμενους ότι σπουδάζουν και θα πρέπει να έχουν ελαφρυντικά κι ότι οι φυλακές που θα ζήσουν για πολλά χρόνια είναι αποθήκες ψυχών. Μπορεί κανείς να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιος να ζει σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και κάποιος να ζει δύο μέτρα κάτω από το χώμα;»

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται η οικογένεια ύστερα από την πρωτόδικη απόφαση, είπε: «Τεράστια ηθική ικανοποίηση». Σε αυτό το σημείο, οι παρευρισκόμενοι που άκουγαν τις δηλώσεις ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!