Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας – Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, καταιγίδες και αστραπές

Ξεκίνησε όπως αναμενόταν η επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική καθώς βρέχει καταρρακτωδώς τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα προάστια.

Η βροχή έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους δρόμους στην Αττική και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπομονή από τους οδηγούς, ειδικά στις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Εκτός από την έντονη βροχόπτωση η Αττική σφυροκοπείται από κεραυνούς.

Αν και η ημέρα είχε ξεκινήσει με λιακάδα, από το μεσημέρι πύκνωσαν τα σύννεφα. Νωρίτερα η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα και μέχρι την Κυριακή μας επιφυλάσσει καταιγίδες, πολλούς κεραυνούς και χαλάζι, καθώς ασταθείς αέριες μάζες στα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο προκαλούν.

Το τριήμερο, όπως έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, περιμένουμε καιρική αστάθεια με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και θερμοκρασίες πιο χαμηλά από τα κανονικά επίπεδα.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι έντονες μεταβολές στη θερμοκρασία αλλά κυρίως οι εναλλαγές ήλιου με βροχή και καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής, αλλά και υψηλή κευρανική δραστηριότητα θα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της σύντομης ατμοσφαιρικής διαταραχής.

Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση των φαινομένων. Οι βροχές πλέον θα απασχολήσουν το σύνολο της χώρας με κατά τόπους πιο ισχυρή βροχόπτωση στη Θεσσαλία, την Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά το πρωί, και το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία, Θράκη και ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο θα ενισχυθούν κιάλο φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο μέχρι τα 5 μποφόρ βορειάδες. Η ατμόσφαιρα θα δροσίσει λίγο ακόμη φτάνοντας τους 25 με 27 βαθμούς.

Την Κυριακή οι βροχές θα εντοπιστούν στα ανατολικά της χώρας, με βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη επικράτεια. Από νωρίς θα έχει κατά διαστήματα πιο ισχυρή βροχή στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί μέχρι τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Η νέα εβδομάδα θα έχει καλοκαιρινό καιρό, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει και να σταθεροποιείται πάνω από τους 30 βαθμούς και τις βροχές να υποχωρούν σταδιακά τελείως.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρού, στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το οποίο, βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!