Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τραγωδία στην Πύλο – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: «Υπήρχαν νεκροί από τη δίψα πριν βυθιστεί το πλοίο»

Τις δραματικές συνθήκες των στοιβαγμένων ανθρώπων μέσα στο ψαροκάικο του θανάτου που οδήγησε τόσες ψυχές στον θάνατο στο ναυάγιο στην Πύλο κατέγραψε σε άρθρο της για την εφημερίδα «La Repubblica» η Ιταλίδα δημοσιογράφος, Αλεσάντρα Τσινίτι, η οποία μίλησε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις καθηλωτικές μαρτυρίες τους.

«Υπήρξαν έξι νεκροί πάνω στο σκάφος, νεκροί από δίψα»

«Φοβόντουσαν πολύ, διότι δεν είχαν πια νερό να πιουν από μέρες και είχαν αρχίσει να πίνουν το νερό της θάλασσας. Είπαν ότι υπήρξαν έξι νεκροί πάνω στο σκάφος, νεκροί από δίψα, ανάμεσά τους και δυο παιδιά. Κι έτσι ξέσπασε μεγάλος πανικός και ήθελαν αμέσως διαβεβαιώσεις ότι κάποιος θα πάει να τους διασώσει» περιέγραψε η Ιταλίδα δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που περιέγραψε η δημοσιογράφος της «La Repubblica», το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο καθώς αυτός που ήξεραν για καπετάνιο του πλοίου κατέβασε μια σωσίβια λέμβο και απομακρύνθηκε, όταν η κατάσταση πια είχε γίνει πλέον έντονη. «Αυτή η πληροφορία δεν ξέρουμε αν έχει επιβεβαιωθεί» πρόσθεσε.

«Στην αρχή προσπάθησαν να χτυπήσουν με σχοινιά τους μετανάστες που ήθελαν να γυρίσουν πίσω»

 Η Ιταλίδα δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, μερικοί μετανάστες ζήτησαν να επιστρέψουν στη Λιβύη, καθώς φαινόταν από την αρχή ότι η μηχανή αυτού του ψαροκάικου είχε προβλήματα και φοβόντουσαν ότι δε θα έφταναν στην Ιταλία. «Από ό,τι φαίνεται, οι διακινητές είπαν “όχι, όχι, συνεχίζουμε”. Σύμφωνα με μερικές μαρτυρίες, στην αρχή προσπάθησαν να χτυπήσουν με σχοινιά τους μετανάστες που ήθελαν να γυρίσουν πίσω» αποκάλυψε η Αλεσάντρα Τσινίτι.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!