Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τραγωδία στην Πύλο – Σοκ από Μάκαρη: «Στέλνουν φωτογραφίες παιδιών και με ρωτούν αν τα έχω δει» – Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των αγνοούμενων

Δραματικές είναι οι ώρες για τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου που ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου. Μέχρι τώρα οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες και όσο περνάει η ώρα οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός λιγοστεύουν. Οι συγγενείς των προσφύγων και των μεταναστών προσπαθούν να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους που προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης, που περιέθαλψε διασωθέντες έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από άγνωστους αριθμού που αγωνιούν για τους δικούς τους.

«Υπήρχε καταιγισμός τηλεφωνημάτων και φωτογραφιών που μου έστελναν συγγενείς των αγνοουμένων με την ελπίδα μήπως γνωρίζω αν ζουν. Έμαθα ότι πολλοί ήταν από το ίδιο χωριό. Αυτό που μου έλεγαν στα μηνύματα είναι αν έχω δει αυτά τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάκαρης.

Όσον αφορά τους διασωθέντες και αυτοί αγωνιούν γιατί μαζί τους ταξίδευαν και μέλη των οικογενειών τους. Όπως αναφέρει ο κ. Μάκαρης κάποιοι από τους διασωθέντες που περιέθαλψε του ζήτησαν το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους.

«Μου είπαν ότι επέβαιναν 750 άτομα» είπε. «Το πρώτο πράγμα που ήθελαν ήταν να μιλήσουν με τους οικείους τους. Ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή όπως καταλαβαίνετε», επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα τόνισε πως κάποιοι του αποκάλυψαν ότι υπήρχαν παιδιά στα αμπάρια. «Κάποιοι είπαν για 100, άλλοι για 20, άλλοι για 30. Προφανώς, δεν είχαν καμιά εικόνα τι γινόταν στα αμπάριαιά», δήλωσε.

«Ήταν εξαντλημένοι και αφυδατωμένοι»

Ερωτηθείς για την υγεία των μεταναστών που νοσηλεύονται, ο κ. Μάκαρης είπε: «Είχαν τις παθολογικές καταστάσεις που έχουν άνθρωποι που ζουν αυτές τις συνθήκες: δηλαδή αφυδάτωση, καταπόνηση, εξάντληση. Κάποιοι άλλοι είχαν πνευμονία εξ εισροφήσεως και κάποιοι άλλοι ραβδιολυση. Αναμενόμενα προβλήματα, ήπια αλλά εξακολουθούν να νοσηλεύονται».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!