Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Market Pass: Σκέψεις για επέκταση του μέτρου και μετά τον Ιούλιο λόγω των ανατιμήσεων στα τρόφιμα

Με φόντο τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, η επέκταση του «Market Pass» και μετά τον Ιούλιο είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών στην ομάδα των ειδών διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών διαμορφώθηκε στο 11,6%, ενώ από τον Απρίλιο στον Μάιο οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,8%.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», δεδομένου ότι οι καταβολές του «Μarket Pass» τελειώνουν τον Ιούλιο, το νέο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να εξετάσει την παράτασή του, με το μεγάλο ζητούμενο να είναι τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη χρηματοδότηση του μέτρου.

Την Πέμπτη

Επιπλέον, την Πέμπτη (15/6) θα ανακοινωθούν τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, από τα οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μια νέα παρέμβαση, καθώς και η χρονική διάρκεια και το εύρος της.

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές του «Market Pass» άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο, με τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 2,84 εκατ. Τα νοικοκυριά που προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη κάρτα θα εισπράξουν την τελευταία δόση στις 3 Ιουλίου, ενώ οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31 Αυγούστου 2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!