Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πανελλήνιες 2023: Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ στα Νέα Ελληνικά – Κόπτσης: Απόλυτα ασφαλές το σύστημα – Τι ώρα βγαίνουν τα θέματα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η σημερινή, πρώτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, το οποίο είναι μάθημα Γενικής Παιδείας. Τα θέματα στα οποία εξετάζονται θα γίνουν γνωστά περίπου στις 10 το πρωί. 

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή έναρξη των Πανελλαδικών έρχεται μετά από δύο ημέρες ταλαιπωρίας για μία μερίδα των αποφοίτων των λυκείων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη Δευτέρα τις ενδοσχολικές εξετάσεις, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξ αιτίας κυβερνοεπιθέσεων στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και των μεγάλων καθυστερήσεων που αυτές προκάλεσαν. Ωστόσο, τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχαν διαβεβαιώσει τιες προηγούμενες ημέρες ότι η πλατφόρμα του ΕΔΥΤΕ -που δέχθηκε τις κακόβουλες επιθέσεις- «είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

«Κερδίσαμε τη μάχη»

«Νομίζω ότι κερδίσαμε τη μάχη. Το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας έκανε και κάνει ό,τι είναι δυνατόν να διασφαλίσει αξιοκρατία, αξιοπιστία, ασφάλεια και το αδιάβλητο εξετάσεων» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. «Το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι απόλυτα ασφαλές, με ασφαλιστικές δικλείδες πολλές, με εναλλακτικές λύσεις» είπε και συμπλήρωσε «τώρα είναι η ώρα των μαθητών μας. Εμείς οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό να δείξουμε ότι πραγματικά τους σκεφτόμαστε και ότι μας ενδιαφέρει να είναι ήρεμοι και ψυχικά και συναισθηματικά και να επιδιώκουμε όχι όπως τις προηγούμενες ημέρες με αντιθέσεις αλλά με ομοθυμία ό, τι αφορά τους μαθητές μας να είμαστε δίπλα τους. Οι εξετάσεις είναι σταθμός στη ζωή τους, μια περίοδος επιστέγασμα μιας προσπάθειας δώδεκα ετών και οφείλουμε να σταθούμε όλοι με περίσκεψη, με σεβασμό, να τους αφήσουμε ανεπηρέαστους αυτές τις μέρες».

Όπως εξήγησε μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής το σύστημα στην περίπτωση των Πανελλάδικών λειτουργεί διαφορετικά:

– Υπάρχει πολύ μικρότερος αριθμός μαθημάτων.

– Υπάρχει μια κεντρική εξεταστική επιτροπή η οποία βγάζει τα θέματα.

– Τα θέματα είναι ίδια για όλους τους εξεταζόμενους ανάλογα με τον προσανατολισμό.

– Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης των θεμάτων και αυτό διασφαλίζει ουσιαστικά το αδιάβλητο και το απρόσβλητο της διαδικασίας

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!