Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Με είχαν στην απομόνωση οκτώ μήνες και με έδερναν» – Σοκάρει νέα καταγγελία πρώην τροφίμου της Κιβωτού στον Βόλο

Με λεπτομέρειες προσπάθησε να ανασκευάσει κάθε σημείο των κατηγοριών σε βάρος του ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, που τους τελευταίους πέντε μήνες αρνείται τα πάντα και κάνει λόγο για υποκινούμενο διωγμό του. Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, ο οποίος από την Παρασκευή είναι και επισήμως κατηγορούμενος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων τροφίμων της δομής, αλλά και για συνέργεια στις κακοποιήσεις άλλων ανηλίκων από στελέχη της οργάνωσης, μέσα στο 108 σελίδων απολογητικό του υπόμνημα προσπάθησε να αποδομήσει τις κατηγορίες σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή στον άλλοτε «σύγχρονο άγιο» ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ωστόσο, μια νέα καταγγελία ενός πρώην τροφίμου της δομής που είδε το φως της δημοσιότητας ήρθε να προσθέσει νέα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση, καθώς ο νεαρός περιέγραψε σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα όσα πέρασε απομονωμένος επί οκτώ μήνες σε ένα δωμάτιο, σε σπίτι της οργάνωσης, επειδή είχε θεωρηθεί ύποπτος κλοπής. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, κατά το διάστημα εκείνο δεν του επιτρεπόταν να βλέπει τα αδέλφια του, αλλά ούτε καν να πηγαίνει σχολείο.

«Λίγους μήνες πριν ενηλικιωθώ, δηλαδή στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με αφορμή μια κλοπή για την οποία με κατηγόρησαν, με έβαλαν σε παρατεταμένη απομόνωση στον Άνω Βόλο μέχρι την ενηλικίωσή μου. Το δωμάτιο στο οποίο με έβαλαν ήταν κρύο, χωρίς έπιπλα και κρεβάτι, παρά μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα. Επειδή μάλιστα η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω, τη νύχτα έκανα την ανάγκη μου σε μπουκαλάκι. Μέλη της Κιβωτού ένα βράδυ ξεκλείδωσαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και με πέτρες που είχαν στα χέρια τους» υποστήριξε ο νεαρός.

«Όσο με χτυπούσαν, παρά το γεγονός ότι τους φώναζα να σταματήσουν και τους έλεγα ότι πονάω και δεν αντέχω άλλο, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι “ή θα παραδεχτείς ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε”», αποκάλυψε στο υπόμνημά του ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.

Αρνείται τα πάντα ο πατήρ Αντώνιος

Στο μεταξύ, ο έκπτωτος επικεφαλής της Κιβωτού στο υπόμνημά του φέρεται να αναφέρθηκε στον 19χρονο καταγγέλλοντα που πριν από πέντε μήνες σόκαρε το πανελλήνιο, όταν έγινε γνωστό πως είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση.

«Φέρομαι να τον παρενοχλώ σε ηλικία 17 ετών, παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται στην Κιβωτό του Κόσμου από την ηλικία των 6 ετών και, αφού η μητέρα του είχε αναλάβει την επιμέλειά του, φέρομαι να εντείνω την πίεσή μου προς τον καταγγέλλοντα πλησίστιας της ενηλικίωσής του και μολονότι περιγράφομαι ως δήθεν παιδόφιλος, ο ίδιος επιμελούμαι της μεταφοράς του στον Βόλο και την Καλαμάτα» φέρεται να υποστήριξε ο πατήρ Αντώνιος, ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Ποιος θύτης, άραγε, απομακρύνει το θύμα από τη σφαίρα της αμέσου επιρροής του;».

Ο κατηγορούμενος πλέον ιερέας υποστήριξε ακόμα ότι ήταν περίεργη και η χρονική στιγμή της καταγγελίας, που έγινε μετά τον Ιανουάριο του 2022, όταν ο 19χρονος ενεπλάκη σε υπόθεση κλοπής της δομής στον Βόλο. Μάλιστα, στο υπόμνημά του παρέθεσε πέντε αποσπάσματα εκθέσεων ψυχοθεραπευτών από το 2015 έως το 2017, στις οποίες ο 19χρονος σήμερα πρώτος καταγγέλλων χαρακτηρίζεται ως παιδί με συχνά «αρνητική συμπεριφορά», με «τάση να εκμεταλλεύεται καταστάσεις, προκειμένου να επιτύχει ένα σκοπό ή να ελέγξει την αξιοπιστία του περιβάλλοντος».

Στο υπόμνημά του ο πατήρ Αντώνιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε παιδαγωγό που απομακρύνθηκε από την Κιβωτό του Κόσμου το 2018 και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 19χρονο, ενώ αναφορικά με τους δύο παιδαγωγούς του Βόλου που κατέθεσαν σε βάρος του για την κακοποίηση του ανήλικου καταγγέλλοντα ισχυρίστηκε πως ο ένας απλώς «υπέθετε πως κάτι κρύβει το παιδί» και ο δεύτερος στην πρώτη κατάθεσή του δεν έκανε καμία αναφορά στον 14χρονο, ενώ σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε οι ίδιοι να είχαν καταγγείλει το συμβάν αν πράγματι τους είχε εκμυστηρευτεί κάτι τέτοιο. 

* Για δικαίωση πάντως του 15χρονου γιου της έκανε λόγο η μητέρα του δεύτερου καταγγέλλοντα. «Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στο γιο μου. Από την αρχή πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτό τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο» είπε η ίδια.

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη OnTime στις 10/4

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!