Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ήθελαν τα όργανα της Τζωρτζίνας για μεταμόσχευση – Ως «διακινητή» κατηγορεί τον εντατικολόγο Ηλιάδη η Πισπιρίγκου

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά τις πρωτοφανείς αιχμές που εκτόξευσε ο Αλέξης Κούγιας εναντίον του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη. Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, μεταφέροντας τα όσα του έχει πει η 34χρονη κατηγορούμενη, ουσιαστικά αμφισβήτησε τις προθέσεις του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, όταν τον Απρίλιο του 2021 μεταφέρθηκε εκεί η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έχοντας υποστεί ανακοπή και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

«Η πληροφορία που έχω από την εντολέα μου είναι ότι ο συγκεκριμένος (σ.σ.: εννοεί τον Ανδρέα Ηλιάδη), λόγω της θέσεώς του, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι επίκειται ο θάνατος είτε μικρών παιδιών είτε μεγάλων και προσπαθεί να πείσει τους γονείς να γίνει μεταμόσχευση των οργάνων των παιδιών ή των μεγαλύτερων, και πολλές φορές το πετυχαίνει» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, βγαίνοντας χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατά την οποία κατέθεσε ο Ανδρέας Ηλιάδης. Ο κ. Κούγιας  έθεσε σχετικές ερωτήσεις μετά το τέλος της κατάθεσης του εντατικολόγου κι ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο να εξετάσει τον κ. Ηλιάδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο γνωστός ποινικολόγος συνέχισε την «επίθεσή» του προς τον διευθυντή της ΜΕΘ λέγοντας ότι «υπάρχει μια χαρακτηριστική περίπτωση, η οποία αφορά σε ένα εξάχρονο παιδί από τα Γρεβενά, που θα ακούσετε κατά την εξέταση που θα κάνω σε αυτόν, τι ακριβώς έχει συμβεί». Στο τέλος της δήλωσής του ο κ. Κούγιας υπαινίχθηκε ότι ο εντατικολόγος της Πάτρας, τον οποίο άλλοτε αποθέωνε με αναρτήσεις της η Ρούλα Πισπιρίγκου αποκαλώντας τον ήρωα και φύλακα-άγγελο της Τζωρτζίνας, αμφισβήτησε τους λόγους για τους οποίους ο κ. Ηλιάδης αποφάσισε να «παγώσει» τον εγκέφαλο της Τζωρτζίνας. Είπε χαρακτηριστικά: «Κι εκείνο το οποίο επίσης είναι πολύ πολύ σοβαρό, είναι ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, ενώ ήξερε ότι ήδη έχει υποστεί το παιδί εγκεφαλοπάθεια, και εξ αυτού τετραπληγία, το πρώτο που τον ενδιέφερε είναι να καταψύξει τον εγκέφαλό του. Να γνωρίζετε ότι για να γίνει μεταμόσχευση οργάνου ενός παιδιού ή ενός μεγαλύτερου, πρέπει ο εγκέφαλος να λειτουργεί. Δηλαδή, του αφαιρούν τα όργανα εν ζωή, γιατί όταν πάψει να λειτουργεί ο εγκέφαλος, μπορεί τα όργανα να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες και να μην μπορεί να είναι χρήσιμα για μεταμόσχευση». 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε μετά το τέλος της χθεσινής κατάθεσής του: «Η σημερινή μου κατάθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της μικρής Τζωρτζίνας. Θεωρώ αδιαπραγμάτευτη την ιδέα των μεταμοσχεύσεων, και περιμένω το υπουργείο Υγείας σήμερα, και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να παρέμβει γιατί θεωρώ ότι η δωρεά οργάνων είναι υπεράνω όλων».

Είχε προηγηθεί ο εξής διάλογος του γιατρού με το συνήγορο υπεράσπισης μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου:

Αλ. Κούγιας: Φημίζεστε παγκοσμίως ότι στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις στο εξωτερικό, είναι αλήθεια;

Μάρτυρας: Ο Ηλιάδης δεν είναι κούριερ να μεταφέρει όργανο, είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων και είμαι περήφανος γι’ αυτό και με έχει τιμήσει η πολιτεία. Ό,τι είπε ο συνήγορος είναι προσβολή και απαιτώ να το ανακαλέσει. Είναι προσβολή στις μητέρες και τους γονείς που έχουν δώσει όργανα των παιδιών τους.

Αλ. Κούγιας: Στέλνετε στο εξωτερικό τα όργανα των παιδιών και στην Ελλάδα κρατάτε μόνο τα μάτια για τους φτωχούς ανθρώπους;

Μάρτυρας: Η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας. Αυτά όλα που λέει είναι στη σφαίρα της φαντασίας, εκτός σύμπαντος.

 

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη OnTime στις 6/4

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!