Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Θεσσαλονίκη: «Τα δίδυμα σώθηκαν στο παρά πέντε» – «Πάγωσαν» οι αστυνομικοί

Καλά στην υγεία τους είναι τα δίδυμα που κλείδωσε ο πατέρας τους στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του ο ίδιος και να παρασύρει στον θάνατο και τα δύο μικρά παιδιά του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στην τοπική κοινότητα στο Μελισσοχώρι της Θεσσαλονίκης αλλά και στο πανελλήνιο καθώς πρόκειται για μία παρ’ ολίγον τραγωδία που αποφεύχθηκε εξαιτίας της έγκαιρης παρέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, το οποίο και μετέφερε άμεσα τα παιδιά και τον πατέρα τους σε νοσοκομεία της πόλης.

Γιατί δεν ανατίναξε το αμάξι ο απόστρατος – Τι λένε οι αστυνομικοί που απεγκλώβισαν τα δίδυμα αγγελούδια

Η μητέρα των παιδιών μιλάει για πρώτη φορά για όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής και βρίσκεται, όπως είναι λογικό, ακόμη σε σοκ. «Είμαστε στο νοσοκομείο ακόμα. Είναι πολύ καλά τα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον» λέει η μητέρα των διδύμων στην εκπομπή «Tlive».

«Υπήρχαν δύο αναπτήρες – Τα παιδιά τα βοήθησε ο Θεός»

Στην εκπομπή «Tlive» μίλησε και ένας από τους αστυνομικούς, που βρέθηκε στο σημείο και απεγκλώβισε μαζί με τους συναδέλφους του τον πατέρα και τα δίδυμα.

«Όσον αφορά στο περιστατικό έχω να πω ότι τα παιδιά τα βοήθησε ο Θεός, γιατί ήταν πολύ τυχερά που βρισκόμασταν πολύ κοντά στο σημείο, καθώς και ο τομέας της δραστηριότητάς μας είναι τεράστιος. Φτάσαμε στο σημείο μέσα σε τρία με τέσσερα λεπτά στο σημείο» είπε ο κ. Ευαγγελίδης, που μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά το περισταικό.

Ως προς την ενημέρωση που είχε για την υπόθεση, ανέφερε ότι η κλήση που δέχθηκαν ήταν για ενδοοικογενειακή βία και για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι Αρχές είναι πάντα προετοιμασμένες. «Η γυναίκα μας υπέδειξε το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν εγκλωβισμένοι ο άνδρας με τα παιδιά και ήταν μία παράξενη κατάσταση, καθώς μας ανέφερε ότι μέσα μύριζε και αέριο. Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε αν μύριζε το καύσιμο ή κάτι άλλο και για αυτό το λόγο πλησιάσαμε περισσότερο, με αποτέλεσμα να μυρίζει πιο έντονα η μυρωδιά του αερίου».

Εκεί βρήκαν τον άνδρα και τα παιδιά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, καθώς υπήρχε και άμεσος κίνδυνος έκρηξης. «Λάβαμε εντολές από το κέντρο να επέμβουμε και εκεί είναι που σπάσαμε το παρμπρίζ καθώς διαπιστώσαμε ότι ο άνδρας ήταν, πλέον, χωρίς τις αισθήσεις του. Υπήρχαν δύο αναπτήρες και αν ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του, όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα και για τις δικές μας ζωές. Δε λογάριασα το τι θα συμβεί, έδρασα αυτοβούλως και παρορμητικά γιατί όφειλα να το κάνω σαν άνθρωπος» συγκλονίζει ο Λάζαρος Ευαγγελίδης.

Κακουργηματική δίωξη στον πατέρα των διδύμων

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εις βάρος του 62χρονου στη Θεσσαλονίκη που κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του σε αυτοκίνητο, όπου άνοιξε μία φιάλη υγραερίου.
Συγκεκριμένα κατηγορείται για: απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, οπλοφορία, σωματική βλάβη σε βάρος και εγκύου συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Πέμπτη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!