Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εστάλησαν στην Άγκυρα τα έγγραφα για την έκδοση του πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού

Η επιστροφή του πατέρα του Νίκου Ναλμπάντη στην Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα – Θα εκτίσει εδώ το υπόλοιπο της ποινής του

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταφορά στην Ελλάδα του πατέρα του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη, έχει στείλει στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτική.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχουν αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για τη μεταφορά στην Ελλάδα του πατέρα του άτυχου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η διαδικασία αυτή προχωρά με ταχύτατο ρυθμό προκειμένου να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα».

Την Πέμπτη, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το υπουργείο Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας, κατόπιν έγκρισης του αρμόδιου υπουργού Μπεκίρ Μποζντάγκ, έχει στείλει στο αντίστοιχο ελληνικό αίτημα για την έκδοση του Δημήτρη Ναλμπάντη και ανέμενε την απάντηση της ελληνικής πλευράς για να επιστρέψει στη χώρα, να παραβρεθεί στην κηδεία του γιου του και να εκτίσει εδώ το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο Δημήτρης Ναλμπάντης είναι έγκλειστος στις φυλακές του Τεκιρντάγκ στη βορειοδυτική Τουρκία και ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν από την κυβέρνηση οι προσπάθειες για την έκδοσή του στην Ελλάδα, ώστε να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Νίκου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!