Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μόνο στην OnTime: Θρίλερ με την 57η νεκρή – Γιατί δεν βρέθηκε κάνενα ίχνος DNA της Εριέττας;

Ουδέν νεότερο προκύπτει για την τύχη της 23χρονης Εριέττας Μόλχο, της νεαρής φοιτήτριας Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, η οποία έχει δηλωθεί από την οικογένειά της ως αγνοούμενη. Πληροφορίες της «ON time» αναφέρουν πως άνθρωποι του περιβάλλοντός της γνώριζαν πως η νεαρή ήταν μέσα στο μοιραίο τρένο και μάλιστα έχουν αποδείξεις γι’ αυτό, ενώ μαρτυρία φίλης της, όπως αυτή μεταδόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, υπογράμμιζε πως η Εριέττα βρισκόταν στο βαγόνι «2». Άλλη μαρτυρία αναφέρει πως η κοπέλα σε ανύποπτο χρόνο βρέθηκε στο κυλικείο του τρένου, ενώ φέρεται να συνοδευόταν από ένα φιλικό ζευγάρι. Οι τρεις νεαροί είχαν πάει στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες της «ON time», πάντως, αναφέρουν πως η αγνοούμενη Εριέττα είχε επαφές με δύο νεαρές οι οποίες βρίσκονται όμως στη λίστα των επιβεβαιωμένων νεκρών. Όπως τονίζουν οι πηγές, η Εριέττα Μόλχο ήταν φίλη με την 23χρονη Αφροδίτη Τσιωμά, συμφοιτήτριά της στο ίδιο τμήμα του ΑΠΘ. Η κοπέλα αυτή έχει δηλωθεί και ταυτοποιηθεί ως νεκρή. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αφροδίτη Τσιωμά ήταν φίλη με την 20χρονη φοιτήτρια του ΠΑΜΑΚ Φραντζέσκα Μπέζα, η οποία επίσης δηλώθηκε και ταυτοποιήθηκε ως νεκρή στο ίδιο τρένο. Κατά πληροφορίες, η νεαρή Φραντζέσκα ταξίδευε μαζί με την επιστήθια φίλη της Μαρία Θωμαή Ψαροπούλου. Πρόκειται επίσης για 20χρονη η οποία έχει δηλωθεί και ταυτοποιηθεί ως νεκρή. Τόσο αστυνομικές πηγές όσο και πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εντοπιστεί άλλο στοιχείο το οποίο να οδηγήσει σε ένα νέο έλεγχο για εξέταση DNA. Αφενός η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει εξετάσει όλα τα δείγματα που της εστάλησαν, αφετέρου τα ειδικά συνεργεία της Πυροσβεστικής έχουν σαρώσει και εξετάσει κάθε σπιθαμή του «σημείου μηδέν» δεκάδες φορές, ενώ οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί ουσιαστικά από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και επίσημα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το γεγονός πως με τόσες ενδείξεις δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο που να υποδεικνύει την παρουσία της 23χρονης Εριέττας στο μοιραίο τρένο, προκαλεί απορίες. Ωστόσο, η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μιλώντας στην «ON time» επισήμανε πως ακόμη και μία τέτοια πιθανότητα είναι υπαρκτή: «Δεν είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν οποιοδήποτε πρόσωπο βρέθηκε στο κομβικό σημείο τη στιγμή της έκρηξης, μπορεί να συμβεί. Όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η παρουσία λευκής φωτιάς στο σημείο υποδεικνύει πως η θερμοκρασία έφτασε ακόμη και τους 1.100 βαθμούς. Μέσα σε μια τέτοια φωτιά είναι πιθανό να εξαφανιστεί οτιδήποτε». Όπως τονίζουν πληροφορίες της «ON time», δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην έχουν εξεταστεί όλα τα δείγματα DNA από τη ΔΕΕ. Ως εκ τούτου οι Αρχές δεν έχουν πλέον άλλο υλικό στα χέρια τους το οποίο δυνητικά θα υποδήλωνε με οποιονδήποτε τρόπο πως η 23χρονη ήταν στο τρένο.

Θυμίζουμε ότι μόνο τέσσερις ήταν οι σοροί που εντοπίστηκαν αρτιμελείς, ενώ μόλις δώδεκα μπορούσαν να αναγνωριστούν οπτικά. Σημειώνεται πως υπάρχει ακόμη μία σορός, ενός άνδρα, για τον οποίο κανείς δεν έχει αναφερθεί. Εκτιμάται πως πρόκειται για Σύρο μετανάστη.

 

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δρασινός

 

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη OnTime στις 8/3 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!