Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σύγκρουση τρένων: Την αποτίμηση των πρώτων στοιχείων θα κάνει σήμερα η ανακρίτρια με τους πραγματογνώμονες

Τα πρώτα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί από τις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη, θα αποτιμήσει η ανακρίτρια, σήμερα Τρίτη 7/3, με ειδικούς πραγματογνώμονες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δικαστική λειτουργός, με τη βοήθεια των πραγματογνωμόνων, θα ενημερωθεί για τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεσή της η έρευνα και θα αξιολογήσουν από κοινού το υλικό, ώστε να σκεφτούν τον «χάρτη» της πορείας και τα επόμενα βήματα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα, ανάμεσα στα κρίσιμα δεδομένα που θα αξιολογηθούν και ενδεχομένως δώσουν

απαντήσεις για εκείνα που συνέβησαν πριν από τη μοιραία σύγκρουση είναι και το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που είναι στη διάθεση των Αρχών, αλλά και όσα αποτυπώθηκαν στο κέντρο ελέγχου κίνησης. Τα δεδομένα θεωρούνται κρίσιμα, καθώς αναμένεται να συμβάλουν στην ανασύνθεση των αιτιών που επέδρασαν στη μοιραία σύγκρουση.

Η βοήθεια των πραγματογνωμόνων σε αυτό το σημείο είναι πολύτιμη, καθώς αυτοί θα δώσουν το στίγμα για την αποσαφήνιση ειδικών, τεχνικών θεμάτων που αφορούν τα ευρήματα, την εξήγηση μαρτυριών, συνομιλιών, βιντεοληπτικού υλικού και άλλων δεδομένων, ώστε να καταγραφούν οι συγκλίσεις και αποκλίσεις σε σοβαρότατα θέματα.

Ο «χάρτης» των επόμενων βημάτων που θα διαμορφωθεί θα είναι και αυτός που θα τροφοδοτήσει τις επόμενες κινήσεις του ανώτερου δικαστικού λειτουργού που θα αναλάβει την έρευνα μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!