Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέα καταγγελία για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν τέσσερα χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού»

Νέα καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στα αίτια της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον ο πρώην σταθμάρχη Βόλου, Γιώργο Αποστολέρη, τηλεδιοίκηση λειτουργούσε κανονικά και σταμάτησε λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Μεταξύ άλλων στην παρέμβαση του στο Mega, Τόνισε ότι λόγω του φόρτου εργασίας παλιότερα στην βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες, όπως και δύο σταθμάρχες στην τηλεδιοίκηση.

Γιατί σταμάτησε η λειτουργία της τηλεδιοίκησης

Αναφορικά με την τηλεδιοίκηση στον σταθμό της Λάρισας υπογράμμισε ότι δούλευε πριν από 3 – 4 χρόνια, αλλά η λειτουργία της σταμάτησε γιατί δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό.

«Μέχρι πριν 3-4 χρόνια λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση και αυτό θα απέτρεπε κάθε λάθος που θα μπορούσε να κάνει ένας σταθμάρχης ή μηχανοδηγός. Το 2004 στον Βόλο υπήρχαν 28 σταθμάρχες και 36 κλειδούχοι, σήμερα δεν υπάρχει κανένας. Σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει προσωπικό», τόνισε.

Η τηλεδιοίκηση θέλει γύρω στα 11 άτομα. Φεύγουν συνεχώς σταθμάρχες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έμπειρο προσωπικό.

Σχετικά με την απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών ξεκαθάρισε: «Με σαράντα μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και, μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας. Η εμπειρία αποκτάται μέσω εργασίας σε μικρούς σταθμούς και με μεταθέσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην σταθμάρχη του Βόλου και ο μηχανοδηγός θα έπρεπε να κάνει μία εκφώνηση ότι θα πάρει την παρακαμπτήρια, δηλαδή στην γραμμή της καθόδου, και έτσι με την ανακοίνωση αυτή θα ενημερωνόταν και ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Καταλήγοντας ο κ. Αποστολέρης υπογράμμισε ότι «στο μιλητό δεν γίνεται κυκλοφορία».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!