Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συγκλονίζει η Ιατροδικαστής Λεοντάρη: Ταυτοποίηση των σορών με το πρωτόκολλο μαζικής καταστροφής

Συγκλονιστικά είναι όλα όσα συμβαίνουν την επόμενη μέρα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, όπου ακόμα σοροί δεν μπορούν να αναγνωριστούν, ενώ παραμένουν 10 αγνοούμενοι. Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη μίλησε στην ΕΡΤ για όλα αυτά. 

«Μόνο μία οικογένεια αναγνώρισε μέχρι στιγμής το νεκρό παιδί της. Σταματήσαμε με παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών, που προβλέπει ταυτοποίηση σορών μέσω της μεθόδου DNA», είπε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι υπάρχουν 10 και πλέον αγνοούμενοι στον τόπο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

«Η αστυνομία έχει την ευθύνη της ταυτοποίησης και κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε η διαδικασία μέσω DNA να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα με την έκδοση πιστοποιητικών θανάτου», τόνισε η ιατροδικαστής που υπάγεται, όπως η ίδια διευκρίνισε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των θυμάτων της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

«Όλοι οι σοροί θεωρούνται αγνώστων στοιχείων μέχρι την ταυτοποίηση με λήψη DNA», πρόσθεσε η ιατροδικαστής.

Στο προηγούμενο δυστύχημα στην ίδια περιοχή, η ταυτοποίηση των σορών έγινε συμβατικά, δηλαδή παίρνοντας χαρακτηριστικά των προσώπων και καλώντας τις οικογένειες για αναγνώριση, είπε η κυρία Λεονταρή, επαναλαμβάνοντας ότι αυτήν τη φορά ισχύει το πρωτόκολλο χειρισμού μαζικής καταστροφής με τη διενέργεια των εξετάσεων, από κλιμάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό έγινε με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!