Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου Phantom

Στο λιμάνι του Κατακόλου μεταφέρθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα κι είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη, ενώ συνεχίζει να αγνοείται ο  31χρονος κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης για τον οποίο είναι σε εξέλιξη οι έρευνές διάσωσης.

 

Το F-4 ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε περίπου 8 ναυτικά μίλια νότια του Κατακόλου.

 

Στις έρευνες μετέχουν εναέρια και πλωτά μέσα τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και του Λιμενικού Σώματος.

 

Μάλιστα σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε το patrisnews.gr, διακρίνεται η στιγμή που τα σκάφη του Λιμενικού μεταφέρουν τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου Phantom μετά τις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών, με τις έρευνες για τον χειριστή να συνεχίζονται.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης – Αναζητείται ο κυβερνήτης

Ο νεκρός χειριστής του μοιραίου Φάντομ ήταν ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, ένα νέο παιδί, μόλις 29 ετών, που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Καταγόταν από την Τρίπολη, όπου τέλειωσε το Λύκειο και πέρασε στη Σχολή Ικάρων. Είχε καταγωγή και από τα Δολιανά Αρκαδίας. Η οικογένεια έχει δύο ακόμη παιδιά, το ένα από τα οποία βρίσκεται στην Αμερική.

Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους τύπου Φάντομ που κατέπεσε το πρωί κοντά στην Ανδραβίδα και αναζητείται είναι ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!