Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ψευτογιατρός – νέα ντοκουμέντα: Οι πληρωμές των ταξιδιών, τα εμβάσματα στο εξωτερικό και τα μετρητά χιλιάδων ευρώ

Νέα ντοκουμέντα για τον καταγγελλόμενο «ψευτογιατρό» έφερε στο φως το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής έταζε σε ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας ότι θα τους κάνει καλά, αλλά πρώτα, εκτός από το να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, θα έπρεπε να ταξιδέψουν ως τη Γερμανία με την ελπίδα ότι ο Γολγοθάς τους θα τελειώσει.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ της Γιώτας Κηπουρού, υπάρχουν εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του «ψευτογιατρού» στην Ελβετία και στην Γερμανία.

«Έπρεπε όμως να πάει στη Γερμανία, να κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις και εκεί θα της πουν τι ακριβώς θα της δώσουν. Πράγματι πήγε στη Γερμανία, έκαναν την εξέταση αυτή, η οποία γινόταν και στην Ελλάδα, αλλά εμείς δεν το ξέραμε. Στη Στουτγκάρδη πήγε, σε κάποιο κέντρο που μας σύστησε εκείνος. Αυτός μαζί με τη γυναίκα του συνεργαζόταν, η οποία είναι Ελληνογερμανίδα» σημείωσε η μητέρα ενός θύματος στο T-live και στον Ιάσονα Τσόλη.

Το ταξίδι στη Γερμανία έγινε παρουσία του ίδιου του φερόμενου «ψευτογιατρού». Μάλιστα, σύμφωνα με την οικογένεια της ασθενούς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν και τα δικά του έξοδα. Το T-live παρουσίασε αποκλειστικά ντοκουμέντα από την πληρωμή των εισιτηρίων και της διαμονής του. Όπως θα δεις στο βίντεο, μαζί με την ασθενή και τον συνοδό της, ταξίδεψε και ο ίδιος με το εισιτήριο του να κοστίζει συνολικά 496 ευρώ.

Εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο η οικογένεια υποστηρίζει ότι πλήρωσε και το ξενοδοχείο, με το συνολικό ποσό της διαμονής να ξεπερνά τα 400 ευρώ για ένα βράδυ.

Όλα δείχνουν σαν να ήταν καλά σχεδιασμένα. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οικογένεια της γυναίκας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, ο φερόμενος ψευτογιατρός τους υποχρέωνε να του καταβάλλουν τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε σε μετρητά, για να μην υπάρχουν αποδείξεις, όπως λένε.

«Κάποια τα κατέθετα στην τράπεζα, αλλά δεν το δεχόταν, γιατί μου έλεγε ότι δεν μπορώ να τα εμφανίσω εγώ στην Ελλάδα, λόγω του ότι εγώ είμαι στη Γερμανία και συνεργάζομαι με το κέντρο στη Γερμανία και πρέπει να μου τα δίνεις μετρητά. Τα περισσότερα δόθηκαν μετρητά. Δόθηκαν βέβαια και κάποια χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μέσω τραπεζικού λογαριασμού στη Γερμανία» ανέφερε η μητέρα του θύματος στον Alpha.

Στο βίντεο θα δεις τα ντοκουμέντα με τα εμβάσματα προς τον φερόμενο «ψευτογιατρό». Σύμφωνα με την οικογένεια είναι μόνο μερικά από τα χρήματα της υπέρογκης αμοιβής του. Μόνο τα χρήματα που κατατέθηκαν σε λογαριασμό είναι 16.300 ευρώ. Μάλιστα δύο από τα εμβάσματα είναι σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο 66χρονος σε τράπεζες του εξωτερικού.

Παρακάτω, θα ακούσεις το ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το T–Live από τη στιγμή που ο καταγγελλόμενος «ψευτογιατρός» πληρώνεται με 25.000 ευρώ στο χέρι.

«Τα μόνα ποσά που έλαβα από την οικογένεια ήταν αυτά που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς. Ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής ακολουθήθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας» είπε ο 66χρονος στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Χειραγωγούσε την κόρη μου» ισχυρίζεται η μητέρα του θύματος

Η δράση του φερόμενου ψευτογιατρού συνέχιζε ακάθεκτη, καταγγέλλει η οικογένεια της ασθενούς, όταν εκείνοι αντιλήφθηκαν την απάτη. Όπως λένε ο 66χρονος επιχείρησε να χειραγωγήσει τη γυναίκα πείθοντάς την ότι η μητέρα της δε θέλει το καλό της.

«To παιδί ήταν κάτω από την επήρεια του. Επειδή εγώ δούλευα, αυτός έβρισκε το χρόνο και έλεγε στο παιδί ότι “η μαμά σου θα σταματήσει τη θεραπεία, γιατί είναι ακριβή και δεν τη θέλει και με παίρνει και με ρωτάει διάφορα και αν είναι έτσι, εγώ δεν μπορώ να συνεργαστώ” και κάτι τέτοια. Μου δημιούργησε πρόβλημα και με το ίδιο το παιδί» είπε η μητέρα του θύματος στο T-live.

Οι υποσχέσεις του «ψευτογιατρού»

Την ώρα που η ίδια και η οικογένειά της διαπίστωναν ότι αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται ο φερόμενος ψευτογιατρός υποδείκνυε αλλαγές στο θεραπευτικό της πρόγραμμα. Ακούστε τι λέει σε ένα ακόμη ντοκουμέντο του T-live

-Της είπα να κόψει την κολύμβηση, γιατί δεν τη βοηθάει πλέον η κολύμβηση.

-Μου το είπε.

-Θέλω να έχει τη γυμναστική, την κινησιοθεραπεία περισσότερο, από ο,τιδήποτε άλλο. Της είπα πάρα πολύ σιγά, της είπα να το κάνει και κάθε μέρα μάλιστα. Θέλεις αργά, σιγά και αργά, μην βιάζεσαι τώρα. Θέλει να κάνει πιο γρήγορα την προσπάθεια και της λέω δεν γίνεται αυτό, πρέπει σιγά-σιγά να αναπληρώσεις. Θέλει χρόνο.

-Μάλιστα.

-Εγώ θα πάω τώρα σε καμία ώρα.

-Γιατί χθες περάσαμε, τι να σας πω. Δεν θέλω να το ζήσω. Είναι καταστάσεις που ζούσα πριν έναν χρόνο.

-Ναι, ναι, ναι.

-Σε τέτοια κατάσταση.

-Λογικό είναι, λογικό.

-Γιατί τι περίμενε, τι, τι, τι, δεν μπορώ να καταλάβω;

-Τι να κάνουμε; Δεν πειράζει, το έμαθε όμως τώρα, δεν θα το ξανακάνει.

-Ας το ελπίσουμε. Σας παρακαλώ, θα ήθελα να της εξηγήσετε, γιατί έχουμε μπει σε μια διαδικασία που η ίδια νομίζω δεν έχει καταλάβει, τι ακριβώς περιμένει. Αυτή έμεινε στο θέμα, στο ότι σε δεκαπέντε μέρες θα δω βελτίωση και σε έναν μήνα θα μπορώ να περπατάω τουλάχιστον με το μπαστούνι μου.

-Είπαμε ότι θα σηκώνεσαι σιγά σιγά, θα περπατάς και ήδη ήταν καλύτερα την Παρασκευή που πήγα εγώ. Και της λέω θέλω ορισμένα πραγματάκια. Στέλνω στην κυρία (…) τι ακριβώς θέλω και της λέω «δεν θέλω πολλά, θέλω λίγα», θέλω να γίνεται η κίνηση και σιγά-σιγά να την απορροφάς στον εγκέφαλο. Να αρχίσεις, να την ξεκινάς, η σκλήρυνση κάνει σαν ένα μωρό παιδί. Ξαναμαθαίνεις την κίνηση.




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!