Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εικόνες από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στην Παραμυθιά – Ξηλώθηκαν στέγες, γκρεμίστηκαν καμινάδες

Ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την Παραμυθιά Θεσπρωτίας άφησε στο πέρασμά του σοβαρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αναμένεται αίτημα για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο ανεμοστρόβιλος με τους θυελλώδεις ανέμους χτύπησαν την Παραμυθιά στη Θεσπρωτία, ξηλώνοντας στέγες σπιτιών, σπάζοντας τζάμια και γκρεμίζοντας καμινάδες. Η κακοκαιρία προκάλεσε, επίσης, ζημιές σε στάβλους και τυροκομεία.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει ακριβής εικόνα για το μέγεθός τους.

Όπως είπε ο δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης, ανεμοστρόβιλος που ξεκίνησε από την περιοχή της Ποταμιάς, παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Φωτογραφίες του epiruspost.gr από τις καταστροφές:

Από το πρωί γίνονται εργασίας για απομάκρυνση των καλωδίων και καλύπτονται πρόχειρα με νάιλον οι στέγες των σπιτιών που έχουν πάθει ζημιές.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στην Γλυκή και στην Ποταμιά, ενώ τα καλώδια έχουν κοπεί, με αποτέλεσμα η περιοχή να μείνει χωρίς ρεύμα.

Στα σημεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, η Πυροσβεστική Παραμυθιάς με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, η πολιτική προστασία του Δήμου Σουλίου, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, αστυνομικοί και εθελοντές.

Αίτημα για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να υποβάλει ο Δήμος.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του ALPHA:




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!