Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πλήθος κόσμου στο Λαϊκό Προσκύνημα και οι αφίξεις στην Μητρόπολη – «Λαοθάλασσα» στην Πομπή προς το Τατόι(Εικόνες και Βίντεο)

Η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ελεύθερη έως και τις 10:30, για το πλήθος του κόσμου που θέλησε να τον αποχαιρετήσει. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσει λίγο πριν τις 8:30, υπολογίζεται πως στο σημείο βρίσκονταν ήδη κοντά στα 1.300 άτομα. 

 

Ο συγκεντρωμένος κόσμος είχε καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι του χώρου μπροστά από την Μητρόπολη με αρκετούς από όσους θέλουν να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο να έχουν έρθει από αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο. Το φέρετρο θα κουβαλήσουν ο Παύλος με τον Νικόλαο και οι δυο μεγαλύτεροι γιοί του Παύλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες.

Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού.

Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η οικογένεια.

Αριστερά της οικογένειας θα βρίσκονται:

– Αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία

– Πρώην βασιλείς

– Διάδοχοι θρόνων

Ειδικότερα, στην πρώτη σειρά από τα δεξιά θα βρίσκεται η οικογένεια του εκλιπόντος, δηλαδή η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η Άννα Μαρία, τα παιδιά του Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Θεοδώρα και Φίλιππος.

Δίπλα στα ανίψια τους θα καθίσουν η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και η πρώην πριγκίπισσα της Ελλάδας Ειρήνη, οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πίσω από αυτούς θα σταθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, περίπου 30 άτομα εγγόνια και ξαδέλφια.

Αριστερά από την οικογένεια, θα βρίσκονται οι βασιλείς, δηλαδή ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με τη σύζυγό του Λετίθια, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος με τη βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος με τη βασίλισσα Σίλβια και η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στην Μητρόπολη πριν από λίγα λεπτά βρέθηκαν και οι γιοί του τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνου. Λίγο πριν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο εκλιπών, ο Αντώνης Σαμαράς και άλλα μέλη του πολιτικού συστήματος βρέθηκαν στο λαϊκό προσκύνημα. Επίσης, η Λίνα Μενδώνη έφτασε και εκείνη με την σειρά της στην Ιερά Μητρόπολη.  Παράλληλα, ήδη την εμφάνιση του έκαναν μέλη των Βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού. 

Παράλληλα, πλήθος φίλων, συγγενών και επιχειρηματιών έχουν στείλει τα στεφάνια τους εις μνήμην του. 

 

Ενώ πριν από λίγο, ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία εις μνήμην του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. 

 

 

 

Αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η εξόδιος ακολουθία και διαβάστηκαν οι επικήδειοι.  Ενώ λίγο μετά τις 13:30 η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου βγήκε  από την Μητρόπολη. Με πλήθος κόσμου να κάνει δύσκολη και να καθυστερεί την πομπή προς το Τατόι

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!