Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λουκίδης: Έχουμε ένα μίγμα λοιμώξεων που σίγουρα θα κρατήσει ένα δίμηνο

Έξαρση των λοιμώξεων όπως η γρίπη και οι ιώσεις βρίσκονται αυτή την εποχή όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, Στέλιο Λουκίδης. Ωστόσο, σημείωσε πως επιστρέφουμε την περίοδο του 2017, όπου αυτή την περίοδο ξεκινούσαν τέτοιου είδους λοιμώξεις.  

«Η διαφορά φέτος είναι ότι δεν έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός. Έχουμε ένα μείγμα λοιμώξεων το οποίο αφορά όλους αυτούς τους ιούς και θα κρατήσει ένα δίμηνο, ίσως και λίγο παραπάνω» δήλωσε ο κ. Λουκίδης στην ΕΡΤ.

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, «ο Ιανουάριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας, όπως ήταν και στις παλαιότερες εποχές, μιας και είναι ο μήνας στον οποίο πάντα υπάρχει μια μεγαλύτερη έξαρση και κυρίως μετά την επιστροφή από τις διακοπές μας».

Μιλώντας για τις εκτιμήσεις των ιατρών, τόνισε: «Μπορεί να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να έχουμε περίπου 70.000-80.000 λοιμώξεις την ημέρα».

Σύμφωνα με τον ειδικό, «το περιβάλλον στο οποίο θα διαχειριστούμε αυτές τις λοιμώξεις είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω των καλύτερων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, αλλά και με καλύτερο ανοσιακό στάτους, γιατί, εκτός από τους εμβολιασμούς, έχει νοσήσει και πάλι μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!