Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πυροβολισμός 16χρονου: Η Δυτική Αττική «φλέγεται» – Ένταση σε συνοικίες Ρομά

Δεν λέει να κοπάσει η οργή στις κοινότητες των Ρομά μετά την επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικό ένας 16χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Νέες εστίες έντασης εκδηλώθηκαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχές της δυτικής Αττικής.

Στον Ασπρόπυργο αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν επί της Λ. Διυλιστηρίων για να απωθήσουν συγκεντρωμένους Ρομά, οι οποίοι πυροβόλησαν με καραμπίνες εναντίον τους, ευτυχώς δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί. Το περιστατικό έγινε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 20:30, ομάδα Ρομά φέρεται ότι έκαψε ένα αυτοκίνητο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος των Μεγάρων.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου και στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν. Ειδικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το 39ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων, καθώς και στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου έως την λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ένταση με νεαρούς Ρομά επικράτησε γύρω στις 5 το απόγευμα και στην περιοχή του Σχιστού στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και σε λάστιχα στην οδό Δερβενακίων.. Πυροσβέστες μετέβησαν επίσης στην Μπότσαρη και Θεμιστοκλέους για να σβήσουν φωτιές σε κάδους.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!