Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έκρηξη στις Σέρρες: Συγκλονίζει ο δάσκαλος του 11χρονου: «Την έχω μπροστά μου την εικόνα, ήταν παιδί όλων μας»

Ραγίζει καρδιές ο δάσκαλος του 11χρονου, που έχασε την ζωή του στην έκρηξη στο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών. Ο εκπαιδευτικός μίλησε στους δημοσιογράφους για τα όσα είδε μπροστά του, την ώρα της έκρηξης.

 «Την έχω την εικόνα μπροστά μου, πώς θέλετε να είμαι;» είπε αρχικά ο εκπαιδευτικός ο οποίος στην ερώτηση αν ο 11χρονος ήταν δικός του μαθητής απάντησε «του σχολείου, όλων και παιδί όλων».

«Ήμουν μπροστά»

Όπως είπε, μάλιστα, «ήμουν μπροστά. Εκείνη την ώρα είχα βγάλει το μικρό παιδί για να παίξει, δεν τον έπαιζαν οι άλλοι επειδή ήταν μικρότερος. Το έβγαλα να παίξει και μετά από λίγο έγινε στην πόρτα μπροστά».

Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου ήταν ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος. Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!