Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κιβωτός του Κόσμου: «Πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα, για να τα μετρήσω», λέει η πρεσβυτέρα

Στην υπόθεση της Κιβωτού οι εξελίξεις τρέχουν ταχύτατα. Έτσι πέρα από τις αποκαλύψεις, έρχονται και οι εξηγήσεις από τους αρμόδιους. Έτσι, λοιπόν η πρεσβυτέρα θέλησε να εξηγήσει για ποιο λόγο άδειασε τις θυρίδες.

«Πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από την θυρίδα ης τράπεζας στον Κολωνό για να τα… μετρήσω», δήλωσε στους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου, όταν μέσα σε μια κρύπτη βρέθηκαν τα μετρητά και οι χρυσές λίρες.

Μάλιστα, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή υποστήριξε ότι μετά την καταμέτρηση, το ρευστό θα το κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού».

Την ίδια ώρα, τα τελευταία στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων σε 14 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα, οι αρχές περιμένουν τις απαντήσεις από δυο ακόμη τράπεζες κι έτσι δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ και τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν κάποια σημαντικά ποσά προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές.

Στην κρύπτη – χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι πάνω από τη δομή του Κολωνού εντοπίστηκαν ακόμα δολάρια και έγγραφα που πιθανόν να αποτελέσουν θησαυρό στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών.

Βέβαια, πηγή υποστήριζε στο protothema.gr που δεν είναι οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας καθόλου σίγουροι ότι στη θυρίδα υπήρχαν μόνο αυτά τα χρήματα και πιθανολογούν ότι ενδεχομένως το μεγαλύτερο μέρος να βρίσκεται κρυμμένο σε άλλο σημείο. Και αυτό γιατί η θυρίδα που πριν από 9 ημέρες επισκέφθηκε για τελευταία φορά η παπαδιά είναι πλέον κενή.

Παράλληλα, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις, περίεργες αγορές και μεταφορές χρημάτων. Επίσης σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οι δυο άλλοι λογαριασμοί ελέγχονται, ενώ στο λογαριασμό μισθοδοσίας του παπά εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ και το απίστευτο είναι πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση την τελευταία δεκαετία!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!