Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σεισμός στην Εύβοια: Ανήσυχοι οι κάτοικοι – Μετρούν ζημιές

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Ευβοια, έχει δημιουργήσει ανησυχία στους κατοίκους της Περιοχής. Διαδοχικοί σεισμοί πλήττουν από χθες την περιοχή.

Αποκορύφωμα ήταν ο χθεσινοβραδινός σεισμός, που έλαβε χώρα στις 22:06 χθες το βράδυ και σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπολογίζεται στα 5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8,9 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί που εύλογα προκάλεσαν τρόμο τους κατοίκους του νησιού και ειδικότερα στο χωριό Κριεζά, με ζημιές να έχουν καταγραφεί στην κοινότητα Ζαράκων.

Νέες ζημιές μετρούν οι κάτοικοι

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων, Χρήστος Τρανός, ο νέος σεισμός των 5 Ρίχτερ δημιούργησε νέα προβλήματα.

«», είπε χαρακτηριστικά.

Πλήθος πολιτών πέρασε αναγκαστικά το βράδυ έξω, μένοντας ξάγρυπνο και σε αυτοκίνητα φοβούμενο αφενός την εκδήλωση ενός νέου και πιθανώς ακόμη ισχυρότερου σεισμού και αφετέρου την στατικότητα των κτιρίων.

Μάλιστα, ο σεισμός προκάλεσε ζημιές τόσο σε σπίτια, όσο και στο καφενείο του χωριού, αλλά και σε φούρνο της περιοχής.

«Φοβόμαστε»

Η ανησυχία των κατοίκων είναι κάτι παραπάνω από έντονη, καθώς μετά τον μεγάλο χθεσινοβραδινό σεισμό, έχουν σημειωθεί πάρα πολλοί ισχυροί μετασεισμοί, με χαρακτηριστικό τους γνώρισμα το ότι πριν εκδηλωθούν, στην περιοχή ακούγεται ένα ανατριχιαστικό βουητό, όπως περιγράφουν.

Ακόμα, επισημαίνουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει ,αφού στην περιοχή υπάρχουν πολλά παλιά κτίρια.

Το γεγονός ότι πληθώρα πολιτών κατοικεί σε παλιά κτίσματα εξάλλου ήταν και ο λόγος της αθρόας αποχώρησης κόσμου από την περιοχή, χθες βράδυ μετά τον ισχυρό σεισμό.

«Ο χθεσινός σεισμός μας τάραξε πολύ, είδα κόσμο να κοιμάται μέσα στα αυτοκίνητα. Υπάρχουν σπίτια και μαγαζιά που έχουν ζημιές. Ο φόβος είναι έντονος στην περιοχή διότι δεν έχουμε ξανά ζήσει τέτοιο φαινόμενο. Από χθες δεν έχει σταματήσει να κουνάει. Συχωριανοί μας έφυγαν από τα σπίτια τους. Φοβόμαστε πως θα έρθει και μεγαλύτερος σεισμός», δήλωσε κάτοικος των Ζαράκων.

Την ανησυχία που επικρατεί ευρύτερα στην περιοχή της νότιας Ευβοίας μετά και τον σεισμό το βράδυ της Τρίτης, μετέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ο κ. Σπανός επιβεβαίωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή κάποια άλλα γεγονότα που να ανησυχούν». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «όλοι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε επιφυλακή και γίνονται περιπολίες σε διάφορα χωριά για να ελεγχθεί συνολικότερα η κατάσταση».

Παράλληλα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων της Εύβοιας, Περικλής Κουλκουβίνης, ανέφερε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές. Ωστόσο συνεχίζουν περιπολίες τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής για ελέγχους».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!