Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μιχαηλίδου στα «Παραπολιτικά 90,1»: Το μόνο που γνώριζε η κυβέρνηση για την Κιβωτό του Κόσμου ήταν η έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM και στην εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ανέφερε πως έως την αποϊδρυματοποίηση οι δομές αυτές πρέπει να είναι καλύτερες και ελεγχόμενες, ενώ είπε πως ό,τι ποσά ή ακίνητα έχουν δοθεί από ιδιώτες θα πρέπει να πηγαίνουν στα παιδιά.

Σημείωσε πως όσες δομές λαμβάνουν επιχορηγήσεις από το κράτος θα πρέπει να έχουν ορκωτό λογιστή, ο οποίος δεν υπήρχε, τονίζοντας πως η αγωνία της είναι να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα βρίσκουν το συντομότερο δυνατόν μια οικογένεια.

Η υφυπουργός ανέφερε πως το 2019 το κράτος δεν ήξερε πόσα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές, υπογραμμίζοντας πως κανείς στην παιδική προστασία δεν ήθελε έλεγχο.

Στη συνέχεια είπε πως τα μισά παιδιά βγήκαν από δομές και πήγαν σε κατάλληλες οικογένειες, ενώ για τα υπόλοιπα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στις συγκεκριμένες δομές.

Αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, είπε πως είναι ένα έγγραφο το οποίο χρησιμοποιεί ο δικαιούχος στην καθημερινότητά του. Σημείωσε μάλιστα πως μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 12.000 κάρτες, ενώ οι δικαιούχοι ανέρχονται σε μισό εκατομμύριο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!