Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μυστήριο για τα πόσα παιδιά φιλοξενούσε η Κιβωτός – Λάθη στις καταγραφές και οι έρευνες

Οι δραματικές εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου συνεχίζονται. Αυτή την φορά σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ η ΜΚΟ δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα φαίνονται μόνο 136.

«Το 500 που δηλώνουν πως προκύπτει; Στείλαμε στην Κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει «λάθος» δηλώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου. «Είναι προφανές πλέον, υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές», πρόσθεσε η υφυπουργός.

Στο μικροσκόπιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο προκαταρκτικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δομή στο Βόλο. Η πρώτη άρχισε τον περασμένο Αύγουστο μετά την επώνυμη καταγγελία πρώην παιδαγωγού για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς παιδιών, ενώ η δεύτερη πριν από μερικές ημέρες προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και αδικήματα. Οι έρευνες πλέον συνεχίζονται σε δομές της Κιβωτού, σε Αθήνα, Χίο, Ήπειρο, Καλαμάτα και Βόλο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!