Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Θερίζουν» οι ιώσεις – Γέμισαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία – Οι συστάσεις των ειδικών

Ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ότι παρατηρείται μεγάλη έξαρση των ιώσεων τον τελευταίο καιρό, μάλιστα η νοσηρότητα ανεβαίνει κάθε εβδομάδα κατά 20%.

Από μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, ποτέ δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο πιο πριν, το οποίο χαρακτηρίζεται από τρία περιστατικά, σύμφωνα με τον κ. Μαζάνη.

«Πρώτον όλες οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, δεύτερον υπάρχουν ταυτόχρονα πάρα πολλές ιώσεις με κοινά συμπτώματα και τρίτον παρατηρείται σε ένα παιδάκι να υπάρχουν δύο και τρεις διαφορετικοί ιοί» ανέφερε ο παιδίατρος.

Αιτία αυτού του νέου κύματος ιώσεων με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι επειδή όλο το διάστημα της πανδημίας αποκλειστήκαμε από την επαφή μας με τους ιούς, λόγω χρήσης μάσκας και τα παιδιά δεν εκτέθηκαν ώστε να «προπονηθούν» και να αποκτήσουν αντισώματα, εκτίμησε ο Σπύρος Μαζάνης.

Ο παιδίατρος συμβούλευσε οι γονείς να αποφύγουν αυτή την περίοδο της έξαρσης τον έντονο συγχρωτισμό των παιδιών, περιορίζοντας τις επισκέψεις σε παιδότοπους και τα πάρτι.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!