Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η πρώτη νεκρή από τον ιό της Γρίπης στην Ελλάδα

Μια 78χρονη γυναίκα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που χάνει τη ζωή του από τον ιό της Γρίπης φέτος, καθώς μέχρι τώρα, είχε καταγραφεί μόνο άλλος ένας ασθενής από γρίπη που μπήκε σε ΜΕΘ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, για την εβδομάδα 14 με 20 Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, το συγκεκριμένο διάστημα οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν αύξηση 29% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Επίσης, αυτό το διάστημα στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (ΤμήμαΙολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 44 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 7 από νοσοκομεία και 37 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Sentinel).

Τα 7 (15,9%) εξ ́ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α και όλα ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη αύξηση είναι τα βρέφη και τα παιδιά από 0 έως 14 ετών.

Επίσης, μέσα σε 6 εβδομάδες καταγράφηκαν δύο σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. εκ των οποίων το ένα απεβίωσε.

Πρόκειται για έναν άνδρα 82 ετών και μία γυναίκα 78 η οποία τελικά άφησε την τελευταία πνοή της. Και οι δύο ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου.
Ο ΕΟΔΥ, τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης
από τη γρίπη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!