Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κακοκαιρία EVA: Έπεσαν πάνω από 11 χιλιάδες κεραυνοί – Έντονα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα – Υποχώρηση τη Δευτέρα

Τα δόντια της έδειξε η κακοκαιρία που έχει πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αναμένεται να συνεχιστούν έως τη Δευτέρα.

Έχουν καταγραφεί πάνω από 11.000 κεραυνοί κατά τη διάρκεια του σφοδρού κύματος της κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ συγκεκριμένα στην περιοχή του Χαϊδαρίου κεραυνός έπεσε σε φοίνικα προκαλώντας πυρκαγιά.

 

Στην Ελευσίνα 60 χιλιοστά βροχής, στο Χαϊδάρι 55, στον Κορυδαλλό 52, στον Πειραιά 46 και στην Καλλιθέα 30 χιλιοστά. Ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε όγκο νερού ίσο με ένα λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο ή ένα τόνο ανά στρέμμα.

Δείτε εικόνες του από τις πλημμύρες στον Πειραιά (piraeuspress)

P1
P2
P3
P4
P5
P5K
P6

Ο δυνατός ήχος των κεραυνών έσπασε τη σιωπή της νύχτα χθες στην Αττική. Η νύχτα έγινε μέρα από τους κεραυνούς στον Πειραιά. Στο Χαϊδάρι, η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να σβήσει φωτιά που ξέσπασε σε δέντρο μετά από κεραυνό.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και μετά είδαμε τη φωτιά που έκαιγε το δέντρο», είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Και η Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ δέχτηκε καταιγίδα κεραυνών. Έντονο ήταν το φαινόμενο και στην Κρήτη, με εκατοντάδες κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα.

«Αυτή η κακοκαιρία είχε έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Το Σάββατο είδαμε πάνω από 20.000 κεραυνούς και την Κυριακή μέχρι το μεσημέρι 8.000 κεραυνούς», σημείωσε ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Κώστας Λαγουβάρδος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!