Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πετράλωνα: Σοκάρουν τα δεδομένα που έρχονται στο προσκήνιο – Τα ερωτήματα για τις καταγγελίες των παιδιών

Φρίκη και σοκ προκαλούν όλα όσα τραγικά αναφέρονται για την δράση του πατέρα των παιδιών. Εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση του βιασμού των δύο παιδιών. Αδιανόητα όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά.

Η κόλαση για το κορίτσι ξεκίνησε το 2008 σε ηλικία μόλις 8 ετών, ενώ για τον αδελφό της, που υπήρξε το δεύτερο θύμα, όταν έκλεισε τα 7.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, δημιουργούνται μία σειρά από ερωτήματα στην υπόθεση των Πετραλώνων. «Πρώτον, όταν ο ανήλικος είχε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη και στην Αστυνομία δεν προχωρούσε σε σαφείς αναφορές για τα πρόσωπα που τον βίαζαν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα σημείωσε πως από τις τότε ιατροδικαστικές εξετάσεις δεν προέκυψαν στοιχεία της κακοποίησης και δεν υπήρχαν αναφορές κακοποίησης για τα άλλα παιδιά από την αρχή.

Στους ψυχολόγους η ευθύνη να αποφανθούν για τα αδέρφια

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το Live News προβληματίζουν. Παιδοψυχολόγοι και γιατροί εξετάζουν το 17χρονο σήμερα αγόρι και επιχειρούν να δώσουν απάντηση για τη βασιμότητα της καταγγελίας του.

Από το Νοέμβριο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2020, ο 17χρονος εξετάστηκε από 8 ειδικούς, που διαπίστωσαν πως η νοημοσύνη του ήταν φυσιολογική. Όλοι τους διέκριναν άγχος, έντονο θυμό και αδυναμία συγκέντρωσης.

Οι περιγραφές που έκανε ήταν κατά διαστήματα γεμάτες οργή τόσο για τον πατέρα, όσο και για την μητέρα του.

«Η μητέρα μου δημιουργούσε ένα κλίμα περιφρόνησης και απόρριψης προς το πρόσωπό μου», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Από το 2017, όταν το παιδί κατήγγειλε την κόλαση που ζούσε, εξετάστηκε από γιατρούς. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ιατροδικαστής που είδε το παιδί το 2018, ένα χρόνο μετά την καταγγελία και τουλάχιστον δύο χρόνια μετά την τελευταία φορά που κατήγγειλε ότι είχε κακοποιηθεί, δεν διαπίστωσε αλλοιώσεις και κακώσεις.

Ο ιατροδικαστής υποστηρίζει ότι λόγω παρέλευσης ετών, δεν μπορεί να εξακριβωθεί βιασμός.

Πάντως, οι ανακριτικές Αρχές εκτίμησαν ότι το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και η ικανότητα ενός νεαρού ατόμου να αναπλάθει τυχόν βλάβες, ενισχύει την κρίση ότι συνέβησαν οι βιασμοί.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!