Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λέων για Πετράλωνα: Έμμεση πιστοποίηση βιασμού το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι του είχε ζητηθεί μια εξέταση για τον σήμερα 17χρονο γιο της οικογένειας.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι του είχε ζητηθεί μια εξέταση για τον σήμερα 17χρονο γιο της οικογένειας τότε, ωστόσο:

«Έρχονται γονείς και μας ζητούν να εξετάσουμε τα παιδιά τους. Όταν παίρνεις τη συναίνεση του γονέα, μπορείς να προβείς στην εξέταση. Όταν έρχεται ένας άγνωστος άνθρωπος για το παιδί και για εμάς και μας ζητάει να εξετάσουμε έναν ενήλικο, αυτό που τον συμβουλεύουμε είναι άμεσα να κάνει αυτό που επιβάλλεται για να μη χάσουμε στοιχεία και να μην παραβιάσουμε τους κανόνας της επιστήμης μας».

Όσο για τα σημάδια που δεν βρέθηκαν στο σώμα του 17χρονου και από τα οποία θα μπορούσε να πιστοποιηθεί ο βιασμός, ο ιατροδικαστής σημειώνει:

«Έστω ότι ένα παιδί πέφτει και γδέρνει τα γόνατά του. Αν πέσει μια φορά, μπορεί να ιαθεί πλήρως, να μη φαίνεται τίποτα ή να μείνει μια μικρή ουλή. Όσες περισσότερες φορές πέσει ένα παιδί, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να αποκτήσει σημάδι».

Ωστόσο, όπως σημειώνει για το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που εντοπίστηκε στον ανήλικο, είπε για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Μια έμμεση πιστοποίηση ενός βιασμού σε ένα παιδάκι αυτής της ηλικίας είναι και το σεξουαλικώς μεταδομένο νόσημα».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!