Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κρίσιμη μέρα για έρευνες και συλλήψεις για τη 12χρονη

Μεγάλος όγκος δεδομένων έχει ελεγχθεί ολοκληρωτικά από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια. Αυτό σημαίνει πως η ΕΛ.ΑΣ. είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο στάδιο, ήτοι στις επόμενες συλλήψεις. Εδώ και μερικές ημέρες διαρρέεται πως στα… σκαριά είναι τουλάχιστον δέκα κινήσεις των Αρχών, ωστόσο, όπως τόνισε σε προγενέστερο χρόνο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι συλλήψεις δεν είναι δυνατόν να προαναγγέλλονται.

Αδιευκρίνιστος αριθμός

Ανεπίσημες πηγές και πληροφορίες μιλούν άλλοτε για τρεις συλλήψεις προσώπων που φέρονται να έχουν βιάσει τη 12χρονη στον Κολωνό, άλλοτε, ίσως αισιόδοξες, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επτά συλλήψεις. Υπάρχει η εκτίμηση πως οι Αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς φέρονται πως κινούνται γύρω από τον αριθμό «11». Θυμίζουμε πως το 12χρονο κορίτσι μέσα από τις τρεις καταθέσεις του είχε υπογραμμίσει πως έχει βιαστεί πιθανότατα από 11 άνδρες. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα πλην του Μίχου και της μητέρας της 12χρονης. Επομένως, όπως γίνεται αντιληπτό, σε πρώτη φάση οι Αρχές αναζητούν τόσους όσοι το παιδί ισχυρίζεται πως συναντήθηκε μαζί τους.

Είναι όντως 11;

Παρ’ όλα αυτά δεν απουσιάζουν και οι εκτιμήσεις πως ο αριθμός «11» δεν είναι απίθανο να βγήκε βεβιασμένα από το στόμα του κοριτσιού. Λέγεται πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, παρουσία της ειδικής ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., το κορίτσι ένιωθε αρκετή ντροπή και δεν απάντησε ευθέως σε σχετική ερώτηση. Επομένως οι αξιωματικοί φέρονται να προσπάθησαν να εκτιμήσουν τον ακριβή αριθμό για να μπορέσουν να λάβουν τη σχετική επιβεβαίωση από το κορίτσι. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως χρειάστηκε να φτάσουμε στην τρίτη κατάθεση της 12χρονης για να προκύψει η επιβεβαίωση της εκπόρνευσης του κοριτσιού ακόμη και σε οίκο ανοχής.

Επομένως θα πρέπει να έχουμε μόνο ένα πράγμα δεδομένο: Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει από τη νέα κατάθεση της νεαρής, η οποία αναμένεται σήμερα. Μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε πως το κορίτσι θα δει φωτογραφίες από ταυτοποιημένους άνδρες που συνδέθηκαν με τα προφίλ της στο BlindChat, αλλά και φωτογραφίες από οίκους ανοχής της περιοχής, γύρω από την οδό Σπύρου Πάτση και άλλες περιοχές, σε ακτίνα 15 με 20 λεπτά από τον Κολωνό.

Τα… ψυχολογικά εμπόδια της Αστυνομίας

Όπως λένε οι έμπειροι αστυνομικοί, ό,τι έχει περιγράψει η μικρούλα μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί. Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η διαδικασία εκμαίευσης των πληροφοριών από το ανήλικο παιδί είναι εξαιρετικά επώδυνη για το ίδιο.

Οι Αρχές αναγνωρίζουν αυτή την κατάσταση, όμως είναι αναγκαίο να συνεχίσουν να τη «συμβουλεύονται». Από την περασμένη Δευτέρα γίνεται προσπάθεια ώστε το κορίτσι να προχωρήσει ουσιαστικά σε μία τέταρτη κατάθεση, παρουσία της ειδικής ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. Σκοπός δεν είναι άλλος από την αναγνώριση των προσώπων μέσω των φωτογραφιών που έχουν αλιεύσει οι ερευνητές της Αστυνομίας.

Αναμενόταν και χθες το μεσημέρι να γίνει μία προσπάθεια ακόμη, ωστόσο απογευματινές πληροφορίες έλεγαν πως η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Αναμένεται να γίνει και μία προσπάθεια σήμερα. Οι χειρισμοί θα είναι προσεκτικοί και θα επιχειρηθεί να περατωθεί η διαδικασία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Από τον Σπύρο Δαρσινό

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 26/10

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!