Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ποινή… χάδι στον παπά-Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων!

Διαρροή για τις κυρώσεις που θα επιβάλει η ΔΙΣ στον πολυσυζητημένο ιερέα

Πολύ πιθανό την προσεχή Τετάρτη, ν’ ανακοινωθεί η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την τύχη του πατήρ Δημήτρη Λουπασάκη που ιερουργεί στον Λυκαβηττό.

Την απομάκρυνση του ιερέα Λουπασάκη από τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό θα αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού αυτή η ιστορία με τα «θαύματα» του ιερέα, με τους πιστούς να συρρέουν στην εκκλησία, έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας Λουπασάκης ισχυρίζεται ότι κάνει θαύματα χάρη σε έναν σταυρό– κειμήλιο από τους Ιερούς Τόπους- κατ’ άλλους από τον Σταυρό του Ιησού– θαύματα όμως που δεν επιβεβαιώνονται αλλά αντίθετα φαίνονται σαν μια απάτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα ενημερώσει τους Ιεράρχες για την υπόθεση και η ΔΙΣ θα λάβει τις αποφάσεις, πιθανώς την Τετάρτη, ενώ οι συνοδικοί θα έχουν στα χέρια τους και το πόρισμα καταπέλτης του 2017 για τον ιερέα, όπου κατηγορείται για «αγυρτεία», «σκανδαλισμό των πιστών» και «ανυπακοή».

Αν και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι βαριές και η εξαπάτηση του κόσμου με δήθεν θαύματα δεδομένη, η ποινή που θα του επιβληθεί δεν θα είναι η παραπομπή του στη Δικαιοσύνη και η απαγόρευση να ιερουργεί. Θα είναι πιο ήπια η ποινή και πιθανώς θα τοποθετηθεί σε άλλη εκκλησία.

Η επιλογή να πέσει στα… μαλακά φαίνεται πως είναι μία μέση απόφαση για να πέσουν οι τόνοι και να μην προκληθεί περαιτέρω σκανδαλισμός των πιστών και αναταραχή στην Εκκλησία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!