Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σοκαριστικές εικόνες από καταφύγιο-κολαστήριο για μικρά ζώα στη Φιλιππιάδα

Ακόμη και οι πιο σκληροί σοκάρονται από την κατάσταση των άτυχων τετράποδων που είναι συγκεντρωμένα σε χώρο που υποτίθεται πως ήταν για τη φροντίδα τους…

Το εν λόγω καταφύγιο ζώων στην περιοχή της Φιλιππιάδας αποτελεί ουσιαστικά κολαστήριο για τα μικρά και μεγάλα τετράποδα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποιος το ήλεγχε.

Την υπόθεση αποκαλύπτει η ιστοσελίδα GRTimes, κάνοντας ένα οδοιπορικό, συλλέγοντας πραγματικά σκληρές εικόνες με ζώα χτυπημένα, υποσιτισμένα ή ακόμη και νεκρά.

«Αντιλήφθηκα τι συνέβαινε, παρακάλεσα τους ανθρώπους του δήμου να κάνουν κάτι, αλλά δεν εισακούστηκα. Ο αντιδήμαρχος (Αγροτικής Ανάπτυξης-Τοπικής Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού), Χρήστος Γκάρτζιος, που δήλωνε υπεύθυνος για τα αδέσποτα, ανέφερε ότι τα ζώα βρίσκονταν υπό θεραπεία και ήταν τσιπαρισμένα. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δε συνέβαινε», λέει κάτοικος της περιοχής.

«Το ζήτημα έχει πάρει τη δικαστική οδό, καθώς καλέσαμε δύο φιλοζωικές οργανώσεις που ήρθαν και περιέθαλψαν τα ζωάκια, οι οποίες μήνυσαν τον δήμο Ζηρού, που πλέον αρνείται ότι του άνηκε το καταφύγιο. Μήνυση έχω κάνει και εγώ. Το καταφύγιο έχει κλείσει από τον περασμένο Νοέμβρη που ακούστηκε το θέμα. Όποιο ζωάκι έχει απομείνει, το φροντίζω εγώ», λέει ακόμη.

Ο εθελοντής από τη Φιλιππιάδα μεταφέρει επιπλέον πως «δεν άντεχα να βλέπω αυτές τις συνθήκες διαβίωσης για τα ζωάκια και έσπασα το λουκέτο προκειμένου να εισέλθω και να τα φροντίσω. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, μηνύθηκα από τους ιθύνοντες του δήμου».

Υπό κατασκευή στον δήμου Ζηρού, ένα καταφύγιο ζώων

«Δεν υπάρχει καταφύγιο ζώων στην περιοχή μας», ξεκαθάρισε μιλώντας στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης-Τοπικής Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Ζηρού, Χρήστος Γκάρτζιος, παραπέμποντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός δήμος στις 23/9/2022, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως βρίσκεται υπό κατασκευή ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζωάκια.

«Το συγκεκριμένο καταφύγιο διαθέτει 60 θέσεις για σκυλιά, είναι σύγχρονο για εμάς, ενώ όσα ζωάκια αυτή τη στιγμή παραμένουν αδέσποτα στον δήμο μας, τα πηγαίνουμε στον κτηνίατρο και τα φροντίζουμε», είπε ακόμη σχετικά.

Ο ίδιος επιπλέον, σημειώνει πως επρόκειτο για χώρο με τον οποίο ο δήμος Ζηρού δεν είχε καμία σχέση και τον οποίο επισκέπτονταν φιλόζωοι και φρόντιζαν τα τετράποδα.

«Εισέπρατταν επιδοτήσεις για το συγκεκριμένο καταφύγιο»

«Ο δήμος είχε ιδρύσει υποτυπωδώς ένα καταφύγιο ζώων, εισπράττοντας τις σχετικές επιδοτήσεις από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”», λέει στο GRTimes ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός, δικηγόρος του φιλοζωικού οργανισμού «A Little Shelter».

Οι άνθρωποι του φιλοζωικού οργανισμού έσπευσαν στο σημείο τον Νοέμβριο του 2021 και αφού ενημερώθηκαν για το συμβάν, παρέλαβαν περισσότερα από 100 σκυλάκια, όπως αναφέρει επιπλέον ο κ. Κασσανδρινός, υποστηρίζοντας ακόμη πως «το καταφύγιο βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση. Παραμένει ένα κολαστήριο».

Σημειώνει ακόμη πως, «έχουμε ζητήσει να “παγώσει” η επιδότηση που εγκρίθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” αναφορικά με το συγκεκριμένο καταφύγιο, λόγω των τραγικών συνθηκών που διαβιούν τα ζώα», υπογραμμίζοντας ακόμη ότι «όταν είχαμε σπεύσει στο σημείο, ήμουν και εγώ. Είδα σκυλιά, το ένα πάνω στο άλλο, ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες, δεν είχαν φαγητό και νερό και ήταν όλα άρρωστα και στοιβαγμένα σε χαρτόκουτα και μικρά σπιτάκια».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!