Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Ξεχείλισαν» τα νεκροταφεία στον Λαγκαδά! (βίντεο)

Στον Λαγκαδά οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το πολύ σοβαρό πρόβλημα, που υπάρχει με τα νεκροταφεία της περιοχής. Τα νεκροταφεία είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για μία νέα ταφή. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της εκτόξευσης των θανάτων την περίοδο της πανδημίας.

Ήδη όπως τόνισε ο δήμαρχος έχουν καταργηθεί ακόμα και κάποιοι διάδρομοι ώστε να χωρέσουν νέα μνήματα ενώ έχει γκρεμιστεί και ο τοίχος για να αυξηθεί ο χώρος. «Εν έτει 2022 ζούμε τριτοκοσμικές συνθήκες στον Λαγκαδά, έχουμε φτάσει στο σημείο να θάβουμε τους δικούς μας ανθρώπους σε χωράφια», αναφέρει στην ΕΡΤ3 ο κάτοικος Λαγκαδά, Γιάννης Ιατρού.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης θα δημιουργηθούν νέοι χώροι οστεοφυλακίων την επόμενη χρονιά και θα κατασκευαστούν νέα κοιμητήρια έξω από τον Λαγκαδά.

Εκτός από την πανδημία τα κοιμητήρια του Λαγκαδά μετά και την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να απαγορεύσει από πέρσι τις ταφές δημοτών άλλων δήμων στα δικά του Κοιμητήρια (Αναστάσεως του Κυρίου)

Σημειώνεται ότι όλοι οι δήμοι είχαν έναν αριθμό κηδειών που πραγματοποιούσαν στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης. 160 κηδείες έκανε ο δήμος Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και 110 οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος.




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!