Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Διαγράφεται το πρόστιμο στους ηλικιωμένους που άργησαν να εμβολιαστούν-Τι θα γίνει με όσους το έχουν ήδη πληρώσει

Τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών σβήνονται όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Θάνος Πλεύρης και μάλιστα θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έκαναν το εμβόλιο μετά το πρόστιμο.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ANT1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” είπε χαρακτηριστικά «είμαστε στην λύση του θέματος με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους που εκ των υστέρων εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν διαδικαστικά θέματα για να λυθεί. Σε αυτούς τους 300.00 πολίτες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και είχαν πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα διαγραφεί και τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού κι έτσι τα πρόστιμα τους θα σβηστούν. Σχετικά με τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι τα πρόστιμα θα σβηστούν, ενώ επισήμανε πως αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κριθούν ακατάλληλοι να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, τότε αυτό θα επανεκτιμηθεί πάλι το 2023.

Σχετικά με την αναμονή χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός ανέφερε πως από το νοσοκομείο κάλεσε όλους τους πολίτες που βρίσκονταν στη λίστα και αυτή τη στιγμή η πραγματική λίστα είναι στα 1.400 άτομα. Επιπλέον ανέφερε πως στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί δύο αναισθησιολόγους προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Σχετικά με τον προσωπικό γιατρό, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως η λειτουργία του θεσμού είναι πιλοτική ως το τέλος του χρόνου. «Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν τα ραντεβού. Περίπου 75.000 επισκέφτηκαν το γιατρό του. Είναι δυναμικό το σύστημα, περιμένουμε ακόμη 1.000 γιατρούς ώστε να μπει σε μία ροή η διαδικασία», ανέφερε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!